5

ROK

146 KVM

Vasastan

Odengatan 102

5414 kr/mån

Fantastisk vindsvåning i vacker jugendfastighet vid Vasaparken. Magnifik utsikt. Totalyta 167 kvm.

Om Odengatan 102

 

Med ytterst attraktivt läge vid Vasaparken ligger denna fantastiska och synnerligen generösa vindsvåning om totalt 167 kvm. Faktiskt uppmätt boyta 146 kvm och biyta 21 kvm. Exklusivt, stilrent renoverad och i mycket gott skick. Stor solig altan, eldstad, genomgående planlösning med ett fritt ljust läge. En underbar familje- och sällskapsvåning som andas harmoni, rymd och atmosfär.

 Här samsas elegant modernism med karaktäristisk vindsatmosfär som synliga takbjälkar, många takfönster, spegeldörrar, vacker eldstad och genomgående parkettgolv.

Våningen upptar hela sjätte våningsplanet med en takhöjd om ca 3,5 meter, fyra rymliga sovrum samt två exklusiva badrum.

Entrén nås från femte våningen med en fortsättning av trapphuset upp till sjätte våningsplanet. Trappan, som är inkluderad i våningen har en elegant matta med mässingsbeslag, ett vackert blyinfattat runt fönster, troligtvis i original, samt en ledstång i svart järnsmide.

I den ljusa och välkomnande entrén finns en garderobsvägg med skjutdörrar i spegelglas för utmärkt förvaring av ytterkläder.

Det generösa sällskapsrummet, med synliga takbjälkar och vackert parkettgolv, har en öppen och spatiös planlösning. Här finns plats för både rymlig soffgrupp, större matsalsbord samt övrig möblering. Sällskapsrummets fina – vridbara – eldstad har en central plats för mysiga kvällar med en sprakande brasa vid middagsbordet eller soffan. De breda glasade skjutdörrarna ut till den stora altanen i sydväst suddar ut gränsen mellan ute och inne. Med en magnifik utsikt kan man avnjuta trivsamma middagar i rofylld miljö – såväl på altanen som vid matsalsbordet. På altanen finns eldriven markis, utebelysning samt eluttag.

I våningen finns möjlighet att installera ytterligare en eldstad.

I direkt anslutning ligger det välutrustade köket med inredning från Puustelli. Samtliga vitvaror i rostfri design är från 2016. Bänkskivorna i högblank svart granit inger en sober, stilren känsla. En köksö i samma utförande som övriga köket utgör en användningsbar avgränsning till matplatsen. Här finns mycket bra förvaring i flertalet skåp.

 Sovrum 1. Används idag som TV-rum men fungerar utmärkt som sovrum. Här finns fyra takfönster samt ytterligare ett fönster med utsikt över Vasaparken.

Sovrum 2. Här finns ett brett fönsterparti med sidorutor som ger ett härligt ljusinsläpp och en magnifik utsikt över Vasaparken. 

Sovrum 3. Ljust rum med god plats för dubbelsäng. Här finns ett spännande förvaringsutrymme/förråd med fönster som nås genom en lucka i golvet. Utrymmet har en begränsad takhöjd och är ca 10 kvm.

Sovrum 4. Ljust rum med flera fönster som ger ett mycket fint ljusinsläpp. I passagen mot sovrum 3 och 4 finns flera garderober, Walk- in- Closet, samt linneskåp.

Badrum 1. Exklusivt, stort påkostat badrum renoveratfrån 2014 med kaklade väggar, ljust klinkergolv med värmeslingor. I badrummet finns badkar från Nordhem samt rymligt tvättställ infälld i kommod från Catalano. Rymligt spegelskåp med touchbelysning. Synliga takbjälkar och takfönster. 

Badrum 2. Renoverat 2014 samtidigt och i samma stil som badrum 1 med kaklade väggar, ljust klinkergolv med värmeslingor. Takdusch med regnmunstycke, glasvägg, tvättställ från Catalano. handdukstork samt tvättpelare. Även här finns synliga takbjälkar och takfönster.

Mycket gott om platsbyggda garderober samt flera skåp för utmärkt förvaring.

Belysningen är utrustad med dimmerfunktion.

Våningen är uppmätt till en totalyta om 167 kvm. Boyta 146 kvm och biyta 21 kvm.

Bostadsrätten disponerar ett stort källarförråd.

 

 

Bostadsrätt

 • Antal rum 5
 • Boarea 146 m²
 • Areakälla Uppmätning SS 21054 : 2009
 • Avgift 5414, värme, VA, kabeltv bas
 • Våning 6, Hiss finns
 • Lägenhetsnr 10 / 1501
 • Andelstal 12.307%

FÖRENING & BYGGNAD

 • Namn BRF Liljan 2
 • Byggtyp Flerbostadshus
 • Byggnadsår 1908
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Allmänt

  Föreningen Brf Liljan 2 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1996 och består av 14 medlemslägenheter samt tre lokaler för kommersiellt bruk som upplåtes med hyresrätt. Föreningen äger fastigheten Liljan 2, Odengatan 102, Stockholm. På fastigheten finns två bostadshus (gathus och gårdshus) byggda 1906-1907. Föreningen äger marken.

  Fastigheten är byggd med tydliga jugendinfluenser. Det märks bland annat i gathusets trapphus som smidesräcken, blyinfattat glas i hissdörrarna, fönster i trapphuset ut mot gården med flera detaljer.

  Föreningen har en mindre innergård som renoverades 2010. På innergården finns sophus samt cykelrum. Det finns tvättstuga i fastigheten med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel samt torkskåp.

  Kabel-TV och bredband via Comhem, avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren. Kabel-TV grundutbudet ingår i månadsavgiften.

  Föreningens ekonomi är mycket god, inga avgiftshöjningar är planerade.

  För ytterligare information se årsredovisningen eller besök föreningens hemsida www.liljan2.se

  Föreningen kommer att installera fiberoptisk kabel i husets alla bostäder under 2019.

  Genomförda renoveringar och investeringsåtgärder sedan 1996;

  -1996-97 Stambyte

  -1996-97 Byte av elstigare

  -1996-97 Fasadrenovering mot gatan

  -2005 Ommålning av trapphus

  -2008 Fasadrenovering mot gården

  Väsentliga händelser under året;

  Målning av taklanternin på gården

  Översyn av hissmotori gathus

  Framtida underhåll;

  2018-19 Målning och renovering av fönster, balkonger och balkongräcken mot gatan

  2018-19 Ombyggnad/renovering av soprum på gården

  2019-21 Målning/uppfräschning av källarutrymmen och trapphus

  2021-22 Hållfasthetsundersökning av gårdsbjälklag

   

Gerd Fernberger
Ansvarig Mäklare

Oscars fastighetsmäkleri Storgatan 29 114 55 Stockholm Telefon: 08 545 675 00 info@oscarsmakleri.se