2,5

ROK

70 KVM

Östermalm

Riddargatan 21

3113 kr/mån

Öppen spis, västerbalkong och hiss i sann funkisanda

På ypperligt läge med Strandvägen, Östermalmstorg och Stureplan i absolut närhet ligger denna fina och välplanerade funkislägenhet med både balkong och fungerande öppen spis. Nymålade väggar i vitt. Genomgående planlösning med vacker fiskbensparkett i det mycket generöst tilltagna vardagsrummet samt i sovrummet. Tidstypiska detaljer såsom fönsterbräden i sten varvat med moderna färger och materialval. Väl innanför den gedigna säkerhetsdörren möts man av den välkomnande entrén med goda avhängningsmöjligheter och förvaring i form av både inbyggd garderob samt klädkammare med tvättpelare. Vidare in i lägenheten ligger det stora vardagsrummet med naturlig matplats och utgång till balkongen i västerläge. I halvöppen planlösning ligger det moderna köket utfört i sobra färgval utrustat med induktionshäll, inbyggnadsugn med inkluderad micro, spisfläkt, diskmaskin samt integrerad kyl och frys. Innanför köket finns ett mindre arbetsrum som även kan användas till sovrum om behov finns. Det stora sovrummet med fönster mot den rogivande innergården ligger efter passagen med inbyggda garderober i anslutning till vardagsrummet. Här finns gott om plats för dubbelsäng, garderober och ytterligare möblemang. Det stilrena helkaklade badrummet har dusch med ångbastu, handfat med kommod, wc och handduksskåp. Öppna generösa ytor, trivselfaktor i form av öppen spis och balkong samt välgjorda renoveringar sätter tonen för denna mycket fina lägenhet belägen på lugnt optimalt läge med både citypuls och grönskande natur inom bekvämt gångavstånd.

Matplats i vardagsrum

Stilrent kök

Sovrum med fönster mot innergården

Värdering

Varmt välkomna

Vardagsrum i sann funkisanda

Vardagsrum med fint ljusinsläpp

Balkong med grönska utanför sommartid

Balkong

Vardagsrummet och balkongen

Vardagsrum med vacker fiskbensparkett

Köket och "halvan"

Halvan går att använda som gästrum eller kontor

Fungerande öppen spis

Sovrum med fiskbensparkett

Stambytt badrum med ångbastu

Detalj

Fin funkisfastighet

Planskiss

Lägenhet

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Antal rum 2,5
 • Boarea 70 m²
 • Areakälla Uppmätning SS 21054 : 2009
 • Avgift 3113 kr, inkl värme, VA
 • Våning 1 av 6, hiss finns
 • Lägenhetsnr 1151 (1105)
 • Andelstal 4,033

FÖRENING

 • Namn Brf Valfisken 32
 • Allmänt Brf Valfisken 32 är en äkta förening bildad 2004 och består av 32 stycken lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt, samt en hyresrättslokal.

  Inom föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, tvättstuga samt garage i källarplan.

  Kabel-TV och bredband via Com Hem.

  Överlåtelseavgift om 1 113 kr och pantsättningsavgift om 445 kr/pant betalas av köparen.

BYGGNAD

 • Byggtyp Flerbostadshus
 • Byggnadsår 1939
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Övrigt Kvarter Valfisken. Markareal 433 kvm. Bostadsyta 1900 kvm. Lokalyta 495 kvm. Taxeringsvärden, byggnad 21 417 000 kr, mark 31 763 000 kr. Marken är friköpt. Nybyggnadsår 1939. Urval av utförda renoveringar: 2005 byttes V/A-stammarna i kök och badrum samt el-stigarna. 2006 målades trapphuset. 2007 renoverades tvättstugan. 2008 byttes fönsterna till energiglas. 2010 sattes säkerhetsdörrar in. 2014 renoverades rökkanalerna. Framtida renoveringar innefattar, förutom sedvanligt underhåll: tak, fasad, hiss, källare, belysning, ventilation och värmeväxlare. Detta kommer högst troligt att ske i samband med den eventuella försäljningen och exploateringen av råvinden vilket kommer generera ett ansenligt kapitalbelopp. Dessa renoveringar täcks med mycket god marginal av en sådan försäljning. Avgiften kan då komma att sänkas alternativt att lånen amorteras ner betydligt. Bygglov för exploateringen av råvinden har nyligen erhållits. Till lägenheten hör idag ett vindsförråd. I samband med den eventuella vindsförsäljningen kommer det att byggas källarförråd istället. Lägenheten är enligt föreningens lägenhetsregister 75 kvm men uppmätt till 70 kvm. Den disponeras idag som en 3:a men är enligt föreningens lägenhetsregister registrerad som en 2:a.
Henrik Ring
Ansvarig mäklare
Oscars fastighetsmäkleri Storgatan 29 114 55 Stockholm Telefon: 08 545 675 00 Fax: 08 660 35 05 info@oscarsmakleri.se