2

ROK

61 KVM

Vasastan

Markvardsgatan 11

2222 kr/mån

Sekelskifte med fina öppna ytor och sydvästbalkong

På lugna men mycket centrala Markvardsgatan ligger denna bedårande sekelskiftslägenhet med balkong i sydvästläge och hiss. Gemytliga kvarter med ett otroligt rikt utbud av mysiga restauranger, krogar och småbutiker runt knuten. Observatorielunden och Vanadislunden står för den närbelägna grönskan. Rådmansgatans tunnelbanestation och Odenplan inom ett par minuters gångavstånd. Stureplan och City tar man sig till fots på omkring tio minuter. Ett kvarter från Odengatans busstråk och Stadsbiblioteket. Välkomnande hall med inbyggd förvaring och avhängningsmöjligheter. I öppen planlösning ligger sedan kök, matplats och vardagsrum. Väl avskilt längst in i lägenheten ligger sovrummet. Genomgående gedigna vitmålade brädgolv skapar en enhetlig och rustik känsla. Kök och det helkaklade badrummet är utfört i stilrena väl matchade färgval. Vardagsrummet har inbyggd diskret belysning och i sovrummet finns inbyggd praktisk förvaring vid sidan och ovanför sängen. Balkongen i sydvästläge rymmer utemöbler och har utsikt över innergården och grannskapets fina byggnader. Lägenheten är omsorgsfullt renoverad och utrustad för den mycket kräsne med inbyggda högtalare i taket, vitvaror från Miele, kyl med ismaskin, tvättmaskin med torkfunktion, appstyrt låssystem som går att låsa och låsa upp från distans. En sannerligen välplanerad lägenhet med flödande ljus och fina sekelskiftsdetaljer. Generösa öppna ytor och härligt ljusinsläpp harmoniserar ytterst väl med de sobra färgerna som genomsyrar denna mycket trevliga lägenhet!

Mycket ljus och rymd i lägenheten

Generöst tilltaget sovrum

Mycket bra arbetsytor i köket

Värdering

Vardagsrum och sovrum med vitmålade brädgolv

Sovrum med fint ljusinsläpp

Balkong med plats för utemöbler

Härlig balkong i sydvästläge

Sovrum med utgång till balkongen

Sovrum med inbyggd förvaring och belysning

Vardagsrum med inbyggd belysning

Detalj

Hemtrevligt

Stora öppna ytor

Stilrent kök

Kök med fönster mot innergården

Helkaklat badrum utfört i sobra färgval

Fin sekelskiftsfastighet

Planskiss

Lägenhet

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Antal rum 2
 • Boarea 61 m²
 • Areakälla föreningens information
 • Avgift 2222 kr, inkl. värme, VA och kabel-TV
 • Våning 1 av 5, hiss finns
 • Lägenhetsnr M6 (1203)
 • Andelstal 3,1921

FÖRENING

 • Namn Brf Makaren 11
 • Allmänt Brf Makaren 11 är en äkta förening bildad 1996 och består av 24 stycken bostadsrättslägenheter, 1 hyresrättslägenhet samt 2 lokaler.

  Inom föreningen finns trevlig innergård med utemöbler, cykelrum, barnvagnsrum och tvättstuga.

  Kabel-TV och bredband via Com Hem.

  Överlåtelseavgift om 1 113 kr betalas av säljaren och pantsättningsavgift om 445 kr/pant betalas av köparen.

BYGGNAD

 • Byggtyp Flerbostadshus
 • Byggnadsår 1907 ombyggnadsår 1976
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Övrigt Kvarter Stolmakaren. Markareal 730 kvm. Bostadsyta 1979 kvm. Lokalyta 427 kvm. Taxeringsvärden, byggnad 26 131 000 kr, mark 31 351 000 kr. Marken är friköpt. Nybyggnadsår 1907, ombyggnadsår 1976. Urval av utförda renoveringar på senare år: Renovering av tak. Målning av fasader och fönster. Ombyggnad av garage till kontorslokal. Fyra stycken vindslägenheter har byggts. Nytt ventilationssystem har installerats. Tre balkonger samt en privat uteplats mot gården har byggts. Delar av avloppsstammarna har bytts ut i källaren. Vid inspektion ansågs stammarna överlag vara i gott skick. Stammarna spolades tidigare i år för att förlänga livslängden på dessa. Lägenheten disponerar ett källarförråd.
Henrik Ring
Ansvarig mäklare
Oscars fastighetsmäkleri Storgatan 29 114 55 Stockholm Telefon: 08 545 675 00 Fax: 08 660 35 05 info@oscarsmakleri.se