4

ROK

105 KVM

Vasastan

Karlbergsvägen 78A, 4 & 5 tr

4321 kr/mån

Fantastisk etagelägenhet med balkong i sydväst

Om Karlbergsvägen 78A, 4 & 5 tr

Fantastisk etagelägenhet i sekelskiftesfastighet på den lugna delen av Karlbergsvägen där lummiga förgårdar kantar husen. Här bor du lugnt men med närhet till både bussar och tunnelbana samt Rörstrandsgatans rika utbud av affärer, restauranger och kaféer.

Lägenheten som ligger ostört högst upp i gårdshuset är jämnt fördelad på två plan och har ett fantastiskt ljusinsläpp. Lägenheten är mycket välplanerad med tre bra sovrum, två badrum samt ett stort sällskapsrum. Den nedre våningen som har två sovrum karaktäriseras av en välkomnande entré och ett väl tilltaget kök med utgång till en stor balkong med markis i söderläge. Köket som är från Kvänum har bänkskivor i silestone, genomgående vitvaror från Miele samt en praktisk bardel i vinkel. Köket har även värmegolv samt infällda taklampor samt högtalare. Båda sovrummen ligger rofyllt mot föreningens bakgård och har utsikt över Norrbackatäppan. Hela nedervåningen har genomgående golv i bränd ek, spegeldörrar, stora spröjsade fönster samt en generös takhöjd. En fantastisk platsbyggd trappa i solid valnöt leder upp till det övre planet där takfönster och takkupor tillsammans med synliga bjälkar, änglatrappor och skorstensstockar ger en härlig atmosfär och vindskänsla. I sällskapsrummet finns ett takfönster och en stor takkupa som skapar en perfekt plats för en arbetshörna eller läsplats. Sällskapsrummet har även en platsbyggd bokhylla. På övervåningen ligger lägenhetens stora badrum med takfönster samt ett sovrum som även det har en stor takkupa vilket skapar både rymd och ljus. Övervåningen har genomgående golv i vit ask och en takhöjd på närmare 4 meter. Möjlighet att installera braskamin finns.

I direkt anslutning till övervåningen nås ett förråd med hyllsystem som tillhör lägenheten och som tillsammans med ett förråd i källaren ger mycket bra förvaringsmöjligheter. Föreningen som bildades 1920 har en väldigt god ekonomi med låg belåning och erbjuder utöver två tvättstugor belägna i gårdshusets källare även en relaxavdelning med bastu samt hobbyrum. Föreningen har vidare tre stycken gårdar med ett flertal uteplatser samt extraförråd för uthyrning till föreningens medlemmar.

Lägenhet

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Antal rum 4
 • Boarea 105 m²
 • Biarea 8 m²
 • Areakälla Uppmätn norm SS 021053
 • Avgift 4321 kr, inkl värme, VA, kabel-TV & bredband
 • Våning 4 & 5 av 5, hiss finns
 • Lägenhetsnr 45 (1404)
 • Andelstal 3,3997

FÖRENING

 • Namn Brf Skålen Nr 11
 • Allmänt Föreningens två hus byggdes 1912 och 1920 bildades Bostadsföreningen Skålen 11 som 1998 ombildades till bostadsrättsföreningen Skålen 11. Föreningen har 38 lägenheter och är mycket välskött samt har god ekonomi. Föreningen har kvar två stycken råvindar, en i vardera hus, där föreningens medlemmar kan hyra extra förråd. Föreningen har i gårdshuset två stycken fullt utrustade tvättstugor varv en är bokningsbar och en "drop in". Dessutom har föreningen ett hobbyrum med diverse snickeriutrustning samt en relaxavdelning med bastu.
  Överlåtelseavgift om 1 120 kr och pantsättningsavgift om 448 kr/pant bekostas av köparen.
  Äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger marken.
  Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.brfskalen11.org

BYGGNAD

 • Byggtyp Flerbostadshus
 • Byggnadsår 1912 Ombyggnadsår 1988
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Övrigt Marken är friköpt. En avgift på 50kr/månad avseende balkongen tillkommer. Ett förråd i anslutning till lägenhetens övre våning samt ett i källaren. 1988: genomgick fastigheten en genomgripande renovering. I gatuhuset inreddes två nya etagelägenheter på vinden. I gårdshuset inreddes etagelägenheter genom att vinden utnyttjades till ett nytt våningsplan för lägenheterna på 4 respektive 4,5 trappa. Fastighetens elsystem moderniserades. Tak och fasader genomgick en fullständig renovering och gårdarna snyggades upp med ny beläggning, gräs och buskar. 1990: installerades kabel-TV i fastigheten. 2010: renoverades föreningens trapphus. 2011: byttes samtliga maskiner i tvättstugan. 2012: införskaffades nya utemöbler samt grill till föreningens mellangård införskaffades. 2013: balkonger byggdes. 2014: nyckeltuber installerades in alla medlemmars dörrar. 2015: samtliga vindsfönster i gathuset byttes. Föreningens underhåll sker punktligt i enligt med underhållsplan. Stammarna har bytts partiellt och i princip alla stammar är numera bytta.
Henrik Ring
Ansvarig mäklare

Kök med matplats och bardisk

Generösa lättmöblerade ytor

Smart bokhylla och fint ljusinsläpp

Välkomnande entré med inbyggda garderober

Helkaklad gäst-wc med tvättpelare i anslutning till hall

Kvänumkök med bänkskivor i silestone

Balkong i sydväst

Sovrum utan insyn

Sovrum

Trappan upp

Välkomna upp

Övre etage

Stor fönsterkupa med fri utsikt

Stort sovrum med härligt ljusflöde

Högt och ljust läge

Sovrum

Hemtrevligt

Vitputsad vägg och ljust trägolv

Takbjälkar med infälld belysning

Helkaklat badrum med stort badkar och öppningsbart takfönster

Fina kontraster och rustika detaljer

Fin fastighet från 1912

Gemytlig sittplats på förgården

Vacker entré

Lummiga delen av Karlbergsvägen

Planskiss

Ansvarig Mäklare - Henrik Ring

Planskiss

Oscars fastighetsmäkleri Storgatan 29 114 55 Stockholm Telefon: 08 545 675 00 info@oscarsmakleri.se