5

ROK

121 KVM

City - Vasastan

Kammakargatan 44

3391 kr/mån

Optimalt planerad våning med 3-4 sovrum - Balkong & kakelugn

I eftersökta kvarter med lugnt och centralt läge ligger denna eleganta och stilfulla jugendvåning anno 1907. Våningen som har en optimal planlösning genomsyras av en harmonisk symbios mellan tidstypiska och moderna detaljer. En inbjudande våning med 3-4 sovrum och generösa sällsskapsytor. Bevarade originaldetaljer som genomgående vackra golv, franska pardörrar, serveringsgång, kakelugn och stram stuckatur. Underbar rymd och atmosfär tack vare den generösa takhöjden och de många fönster i fil vilka ger ett fantastiskt ljusflöde. Härligt vardagsrum med den dekorativa kakelugnen i blickfånget. Trivsamt kök med all maskinell utrustning och utgång till den härliga balkongen. Serveringsgång med gott om förvaring. Generöst Master bedroom med platsbyggd förvaring. Vidare har våningen ytterligare 2 sovrum och ett bibliotek/ sovrum. Helkaklat badrum med klinkers och badkar. Välkomnande möblerbar hall med gott om förvaring och gästwc.

Våningen disponerar ett källarförråd.

Våningen är belägen på en attraktiv levande del i hjärtat av Vasastan/ City. Behagligt gångavstånd till såväl grönskande Tegnérlunden, Vasaparken som Centralbadet och vackra delen av Drottninggatan. I området finns ett gediget utbud av restauranger, caféer och butiker. Utmärkta kommunikationer, med kort gångavstånd till Centralstationen och närhet till T-bana och bussar. I närområdet med kort promenadavstånd finns flera förskolor, grundskolor och gymnasium.

Balkong

Kök men utgång till balkongen

Vardagsrum

Planskiss

Låt mig värdera din lägenhet!

Balkong

Vardagsrum

Kakelugn

Vardagsrum

Vardagsrum

Kök

Kök

Serveringsgång

Bibliotek/sovrum

Bibliotek/sovrum

Master bedroom

Master bedroom

Master bedroom

Sovrum2

Sovrum2

Sovrum 3

Detalj

Badrum

Välkomnande hall

Gästwc

Trevlig innergård

Gemensam uteplats på innergården

Gemytliga innergården

Fasad

Lägenhet

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Antal rum 5
 • Boarea 121 m²
 • Areakälla faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Avgift 3391 kr, inkl värme, VA
 • Våning 1,5 av 4, hiss finns
 • Lägenhetsnr 04404/ 1101
 • Andelstal 4,753

FÖRENING

 • Namn Brf Vingråen 32
 • Allmänt Brf Vingråen 32 bildades 1998 och består av 2 hus med 3 uppgångar, Kammakargatan 44 och Drottninggatan 81B. Föreningen består av totalt 35 lägenheter varav 31 upplåts med bostadsrätt och 1 som upplåts med hyresrätt samt 3 lokaler som upplåts med hyresrätt. Fastighetsbeteckningen är Vingråen 31 för Drottninggatan och Vingråen 32 för Kammakargatan och Bostadsrättsföreningen heter Vingråen 32. Ytan baserade på uppgifter vid förvärv av fastigheten 1999 3597,5 kvm - varav bostäder 2497,5 kvm och lokaler 1100 kvm. Föreningen äger marken.

  Föreningen har tidigare klassats som en oäkta bostadsrättsförening, men för taxeringsår 2016 deklarerar föreningen som äkta förening eftersom de under året har minskat lokalytor till förmån för bostadsytor. Försäljningen av denna lägenhet är en del av den processen och föreningen avser attmortera ner föreningens lån ytterligare med intäkten. Under året planeras ytterligare en större lokal att byggas om till 4 små lägenheter och försäljas. Ev kommer även vinden på Kammakargatan bebyggas och i sådant fall flyttas vindsförråden ned till källaren. Med stor sannolikhet kommer föreningens ekonomi att bli så kraftigt förbättrad efter dessa förändringar att månadsavgifterna då kommer att kunna sänkas.

  I fastigheten finns en gemensam tvättstuga i toppskick. Tvättstugan byggdes om 2015 och har 3 nya tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp och mangel. Ligger i gårdshusets källare. Till fastigheten hör en mysig innergård med utemöbler och pingisbord. Cykelrum finns på gården i det lilla huset, nytt cykelrum byggs i år. Föreningen är ansluten till stadsnätet och leverantör är Bredband2. Bredband via Bredband2 100 Mb/s 200kr/mån via föreningen. Möjlighet finns att ta 1000 Mb/s för tilläggsavgift. Friköpt tomt.

  För ytterligare information se årsredovisning och föreningens hemsida www.vingraen32.se

BYGGNAD

 • Byggtyp Flerbostadshus
 • Byggnadsår 1907 ombyggnadsår 1930
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Övrigt Kv Vingråen 32. Byggår 1907, ombyggnadsår 1930. Bostadsyta 2 379 kvm samt lokalyta om 1 218 kvm Fastigheten är i gott skick med alla stora renoveringar gjorda. Stammarna byttes i slutet av 90-talet, då installerades också ny el. Under början av 2000-talet lades nytt tak på de båda fastigheterna, då gjordes också fasaderna på gårdshusen i ordnig, fasaden mot Drottninggatan målades 2009. OVK 2012. Tvättstuga byggdes om 2015.
Ia O'Shea
Ansvarig mäklare
Oscars fastighetsmäkleri Storgatan 29 114 55 Stockholm Telefon: 08 545 675 00 Fax: 08 660 35 05 info@oscarsmakleri.se