5

ROK

121 KVM

City - Vasastan

Kammakargatan 44

3391 kr/mån

Optimalt planerad våning med 3-4 sovrum - Balkong & kakelugn

Om Kammakargatan 44

I eftersökta kvarter med lugnt och centralt läge ligger denna eleganta och stilfulla jugendvåning anno 1907. Våningen som har en optimal planlösning genomsyras av en harmonisk symbios mellan tidstypiska och moderna detaljer. En inbjudande våning med 3-4 sovrum och generösa sällsskapsytor. Bevarade originaldetaljer som genomgående vackra golv, franska pardörrar, serveringsgång, kakelugn och stram stuckatur. Underbar rymd och atmosfär tack vare den generösa takhöjden och de många fönster i fil vilka ger ett fantastiskt ljusflöde. Härligt vardagsrum med den dekorativa kakelugnen i blickfånget. Trivsamt kök med all maskinell utrustning och utgång till den härliga balkongen. Serveringsgång med gott om förvaring. Generöst Master bedroom med platsbyggd förvaring. Vidare har våningen ytterligare 2 sovrum och ett bibliotek/ sovrum. Helkaklat badrum med klinkers och badkar. Välkomnande möblerbar hall med gott om förvaring och gästwc.

Våningen disponerar ett källarförråd.

Våningen är belägen på en attraktiv levande del i hjärtat av Vasastan/ City. Behagligt gångavstånd till såväl grönskande Tegnérlunden, Vasaparken som Centralbadet och vackra delen av Drottninggatan. I området finns ett gediget utbud av restauranger, caféer och butiker. Utmärkta kommunikationer, med kort gångavstånd till Centralstationen och närhet till T-bana och bussar. I närområdet med kort promenadavstånd finns flera förskolor, grundskolor och gymnasium.

Lägenhet

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Antal rum 5
 • Boarea 121 m²
 • Areakälla faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Avgift 3391 kr, inkl värme, VA
 • Våning 1,5 av 4, hiss finns
 • Lägenhetsnr 04404/ 1101
 • Andelstal 4,753

FÖRENING

 • Namn Brf Vingråen 32
 • Allmänt Brf Vingråen 32 bildades 1998 och består av 2 hus med 3 uppgångar, Kammakargatan 44 och Drottninggatan 81B.I föreningen finns totalt 40 lägenheter, varav 1 hyreslägenhet och 2 lokaler; 1 tandläkare och den största lokal mot Drottninggatan som hyrs av ett eventföretag.

  Fastighetsbeteckningen är Vingråen 31 för Drottninggatan och Vingråen 32 för Kammakargatan.

  Föreningen är en äkta förening. De senaste året har man minskat lokalytorna till förmån för bostadsytor. Försäljningen av denna lägenhet är en del av den processen.

  I fastigheten finns en gemensam tvättstuga i toppskick. Tvättstugan byggdes om 2015 och har 3 nya tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp och mangel. Ligger i gårdshusets källare. Till fastigheten hör en mysig innergård med utemöbler och pingisbord. Cykelrum finns. Föreningen är ansluten till stadsnätet och leverantör är Bredband2. Bredband via Bredband2 100 Mb/s ingår i månadsavgiften. Möjlighet finns att ta 1000 Mb/s för tilläggsavgift. Friköpt tomt.

  För ytterligare information se årsredovisning och föreningens hemsida www.vingraen32.se

BYGGNAD

 • Byggtyp Flerbostadshus
 • Byggnadsår 1907 ombyggnadsår 1930
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Övrigt Kv Vingråen 32. Byggår 1907, ombyggnadsår 1930. Bostadsyta 2 379 kvm samt lokalyta om 1 218 kvm Fastigheten är i gott skick med alla stora renoveringar gjorda. Stammarna byttes i slutet av 90-talet, då installerades också ny el. Under början av 2000-talet lades nytt tak på de båda fastigheterna, då gjordes också fasaderna på gårdshusen i ordnig, fasaden mot Drottninggatan målades 2009. OVK 2012. Tvättstuga byggdes om 2015.
Ia O'Shea
Ansvarig mäklare

Balkong

Kök men utgång till balkongen

Vardagsrum

Planskiss

Låt mig värdera din lägenhet!

Balkong

Vardagsrum

Kakelugn

Vardagsrum

Vardagsrum

Kök

Kök

Serveringsgång

Bibliotek/sovrum

Bibliotek/sovrum

Master bedroom

Master bedroom

Master bedroom

Sovrum2

Sovrum2

Sovrum 3

Detalj

Badrum

Välkomnande hall

Gästwc

Trevlig innergård

Gemensam uteplats på innergården

Gemytliga innergården

Fasad

Planskiss

Oscars fastighetsmäkleri Storgatan 29 114 55 Stockholm Telefon: 08 545 675 00 info@oscarsmakleri.se