3

ROK

90 KVM

Östermalm

Skeppargatan 25A

3554 kr/mån

Sekelskiftesvåning på optimalt läge med öppen spis och uteplats

Om Skeppargatan 25A

På optimalt läge med Strandvägen, Östermalmstorg och Stureplan i absolut närhet ligger denna fina och genomgående våning med både uteplats och fungerande öppen spis. Stora och höga fönster ger gott om ljusinsläpp . Lugn och tyst enkelriktad gata borgar för ostördhet trots det ytterst centrala läget. Stora öppna ytor ger en luftig känsla och den flexibla planlösning gör att våningen enkelt kan göras om till en fyra om behov finns. Varma färger, gedigna materialval och sekelskiftskaraktär genomsyrar denna hemtrevliga våning i klassiskt kvarter.

Välkomnade entré med dubbla och vackra pardörrar samt gallergrind emellan. Hallen domineras av mönstrat och vackert stengolv med skön golvvärme. Charmig nisch och vitmålad klädavhängning kompletterar den blommiga tapeten från William Morris & Co. Till vänster om entrén ligger det generöst tilltagna platsbyggda köket med lantlig och rustik känsla med framtagen tegelvägg. Utrustning i form av spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, mikro, diskmaskin, kyl och frys. Bänkskivor i oljad ek. En praktisk köksö med indragen el gör att arbetsytorna och förvaringsmöjligheterna är mycket goda. Matplats för det stora sällskapet och utgång till uteplatsen mot gården.

I anslutning till köket ligger det ena sovrummet med färgglad tapet och framtagen tegelvägg. Höger om entrén finns ett stort Master Bedroom, som med enkelhet kan delas av om extra rum önskas, samt vardagsrummet. Båda dessa rum har rejäla brädgolv och djupa spegelnischer i fönstren samt vacker tidstypisk stram stuckatur. Vardagsrummet som både är rymligt och lättmöblerat har ljusgrå väggar som på ett föredömligt klassiskt vis bryter av mot de vita dörrfodren och stuckaturen. Här finns även fungerande öppen spis som skänker värme och mysfaktor kulna vinterkvällar. Rakt fram från entrén sett ligger det helkaklade badrummet utfört i neutrala färgval. Dusch, wc, handfat med kommod och tvättmaskin. Stilrent klinkergolv med golvvärme. Fjärrstyrt Verisurelarm med rörelsedektorer.

Varmt välkomna till denna mycket fina våning belägen på optimalt läge med både citypuls och Djurgårdens grönskande natur inom bekvämt gångavstånd. Småbåtshamnen och Nybrovikens glimrande vatten nedanför gatan. Tunnelbana, flertalet busslinjer samt ett närmast oändligt utbud av butiker och restauranger finns i absolut närhet. Låg avgift i en solid och välskött bostadsförening med hyresintäkter i en fastighet från mitten av 1880-talet.

Lägenhet

 • Upplåtelseform Andel i bostadsförening
 • Antal rum 3
 • Boarea 90 m²
 • Areakälla Uppmätning SS 21054 : 2009
 • Avgift 3554 kr, inkl. VA, kabel-TV (bas) & bredband
 • Våning BV av 4, hiss finns
 • Lägenhetsnr 9 (1001)
 • Andelstal 3,725

FÖRENING

 • Namn Bf Norden nr 2 u p a
 • Allmänt Bostadsföreningen Norden Nr 2 upa som bildades 1897 är en äkta förening och upplåter 43 medlemslägenheter samt 1 lokal med hyresrätt.

  Medlemmarna disponerar en trevlig lummig innergård, cykelförråd och tvättstuga.

  Kabel-TV via Comhem (grundutbud) och bredband via Ownit (1000 Mbit) ingår i avgiften. Kostnad för värme tillkommer.

  Överlåtelseavgift om 1 120 kr samt pantsättningsavgift om 448 kr debiteras köparen.

BYGGNAD

 • Byggtyp Flerbostadshus
 • Byggnadsår 1884
 • Uppvärmning Direkt El
 • Övrigt Kvarter Havssvalget. Markareal 1 349 kvm. Bostadsyta 2 940 kvm, lokalyta 90 kvm. Taxeringsvärden, byggnad 27 700 000 kr, mark 33 940 000 kr. Marken är friköpt. Nybyggnadsår 1884. Urval av utförda renoveringar: 1970-2011 har V/A-stammarna bytts partiellt. 2000 byttes taket i gårdshuset. 2005-2006 byggdes balkonger. 2006-2009 byggdes källarförråd och hiss installerades. 2008 byttes taket i gathuset. 2011 byttes el-stigarna. 2014 renoverades fasaden. 2015 spolades stammarna. 2016 utfördes en översyn av fastighetens ventilation, OVK. Lägenheten disponerar ett mycket rymligt källarförråd.
Henrik Ring
Ansvarig mäklare

Uteplats mot innergård

Mycket generöst tilltaget Master Bedroom

Öppen spis skänker värme och mysfaktor

Entré med fint stengolv och vackra pardörrar

Stora öppna ytor

Vardagsrum med fina sekelskiftsdetaljer

Hemtrevligt

Vardagsrum med stram stuckatur och höga fönster

Spegeldörrar, höga golvsocklar och stram tidstypisk stuckatur

Master Bedroom med två höga fönster och härligt ljusinsläpp

Master Bedroom

Öppen spis i vardagsrum

Matplats med fönster mot innergård

Utgång till uteplats

Uteplats

Grönskande innerård, sommarbild

Grönskande innergård uppifrån, sommarbild

Uteplats i västerläge

Uteplats mot innergård

Kök med köksö och utgång till uteplats

Platsbyggt kök med framtagen tegelvägg

Matplats i kök

Sovrum med fönster mot innergård

Sovrum med framtagen tegelvägg

Rymligt badrum

Helkaklat badrum med tvättmaskin

Fasad från enkelriktade Skeppargatan

Strandbryggan inom bekvämt gångavstånd, sommarbild

Östermalmstorg, sommarbild

Karlaplan, sommarbild

Strandvägen samt Djurgårdens vatten och grönska nedanför gatan

Planskiss

Ansvarig Mäklare - Henrik Ring

Planskiss

Oscars fastighetsmäkleri Storgatan 29 114 55 Stockholm Telefon: 08 545 675 00 info@oscarsmakleri.se