3

ROK

105 KVM

Birkastan

Rörstrandsgatan 37

2777 kr/mån

Elegant och stilfull hörnvåning - Ljust och fritt - Garage

Om Rörstrandsgatan 37

På vackra Rörstrandsgatans - Birkastans paradgata - med lugnt och och rofyllt läge, finner ni denna eleganta och stilfulla hörnvåning med luftig planlösning och fönster mot tre vädersträck. Ljust och fritt belägen i soligt västerläge, med Karlbergskanal och Karlbergsslott runt hörnet. Denna våning har smakfulla, tidstypiska originaldetaljer såsom väggpaneler, tak och tavellister samt designade detaljer i harmoni med påkostade materialval och detaljutförande. Denna mycket ljusa våning har omsorgsfullt renoverats till ett tidslöst klassiskt skick. Flertalet stora spröjsade fönster och ljuvligt burspråk ger ett flödande ljus. Den luftiga planlösningen och bra takhöjd bidrar till underbar rymd och atmosfär. Genomgående mörkpigmenterad ekparkett. I fastigheten finns garage.

Vardagsrummet som är rymligt har ett ljuvligt burspråk med platsbyggda bokhyllor, och är integrerat med det smakfulla köket i vitt. Modernt kök från Nolte Küchen, Bistrokakel och bänkskiva i Carreramarmor. Rikligt med förvaring och arbetsyta och all maskinell utrustning från Smeg. Matsalsdel för 8-10 personer.

Generöst och rogivande Master bedroom med platsbyggd garderobsvägg. Ytterligare ett rymligt sovrum med platsbyggd garderobsvägg.

Högklassigt och stilrent badrum med fönster. Rymlig dusch med platsbyggda, kaklade hyllor, franskt cementgolv från Stiltje med golvvärme, infällda spotlights och inbyggd tvättmaskin samt torktumlare, båda från Miele. Förberett för wc.

Välkomnande entré samt möblerbar innerhall. Gott om förvaring och plats för avhängning samt gäst wc i anslutning till hallen.

Mycket representativ fastighet anno 1929, ritad av de kända arkitekterna Höög och Morssing. Två garage finns i fastigheten med totalt 31 platser, kö. Föreningen har tre idylliska innergårdar med gräsmatta, träd och planteringar. Där finns grill och uteplatser för trevliga middagar. Föreningen upplåter också en balkong med vidsträckt utsikt och utemöbler för sina medlemmar.

Till lägenheten hör två förråd, ett vindsförråd samt ett källarförråd.

Våningen är belägen på den mest attraktiva och levande delen i hjärtat av Birkastan. Behagligt gångavstånd till såväl grönskande Vasaparken som Karlbergs slott och Karlbergskanalen. I området finns ett gediget utbud av restauranger, caféer och butiker. Utmärkta kommunikationer, med närhet till T-bana och bussar.

Lägenhet

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Antal rum 3
 • Boarea 105 m²
 • Areakälla föreningens information
 • Avgift 2777 kr, inkl värme, VA & kabel-tv (basutbud)
 • Våning ½ & 2 av 5, hiss finns
 • Lägenhetsnr 0015-002/ 1003
 • Andelstal 1,1173

FÖRENING

 • Namn Brf Rörstrand 29-37
 • Allmänt Bostadsrättsföreningen Rörstrand 29-37 upplåter lägenheter till boende i fastigheterna Leran 8, 9 och 12 i Birkastan. Fastigheten är grönklassad av Stockholms Stadsmuseum. Trapphusen har orginalmålade tak och väggmålningar.
  Huset, eller husen, uppfördes mellan 1927-1929. Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten år 2000 av dåvarande ägaren Skandia.

  Föreningen har tre innergårdar med gräsmatta, träd och planteringar. Där finns grill och uteplatser för trevliga middagar. Föreningen upplåter också ett balkong med vidsträckt utsikt och utemöbler för sina medlemmar.

  Fastigheten innehåller 110 bostadslägenheter. Fyra av dessa är hyresrätter, övriga bostadsrätter. Summa lägenhetsyta är 7.969 kvm. I mark och källarplan finns 15 lokaler samt garage omfattande 2.831 kvm. I huset finns 31 garageplatser som endast hyrs ut till boende. Det är kö till garageplatserna. I närheten finns även ett externt garage med 26 garageplatser som endast hyrs ut till boende. Det är kö till garageplatserna. Hyra: 2000 kr/mån.
  Boende i föreningen disponerar stor välutrustad tvättstuga, två barnvagnsrum, balkonger i trapphusen, soprum/grovsoprum samt tre trevliga innergårdar med utomhusmöbler och cykelförvaring. Kabel-TV via ComHem (ingår i månadsavgiften). Bredband finns via Stadsnät, det ingår i månadsavgiften. Bredband 100 Mbit finns installerat.

  Juridisk person accepteras inte. Pantsättningsavgift tas ut med 1% av basbeloppet.
  Överlåtelseavgift tas ut med 2,5% . Betalas av köparen.

  För mer info, se www.brfrorstrand29-37.se/

BYGGNAD

 • Byggnadsår 1929
 • Övrigt Välskötta fastigheter med alla stora renoveringar gjorda. Fasad (2001) Gårdsrenovering (2002-03) Nytt tak (2005-06) Nytt soprum (2007) El 3-fas (2007). Stammarna byts allt eftersom medlemmarna i föreningen renoverar kök och badrum, föreningen bekostar då stambytet. I denna lägenhet är stammarna bytta. Sedan huset köptes av Skandia år 2000 har några följande större renoveringar genomförts: - Renovering av fasader och ytterfönster - Omläggning av två gårdar - Omläggning av tak - Successivt byte av rörstammar i samband med badrumsrenoveringvar - Byte av elstammar - Ny dörröppnare mot innergården - Stadsnät för internet har installerats i fastigheten - Reparation av tätskikt på kungsbalkongerna - Nya ventiler och delvis nya rör - Reparation av delar av fasaden - Renovering och målning av fönster i tvättstugan
Ia O'Shea
Ansvarig mäklare

Öppen planlösning mellan kök och sällskapsytor

Stilrent kök med matplats och all maskinell utrustning

Vackert burspråk med platsbyggda hyllor

Vackra detaljer

Vy med Karlbergsslott och kanal

Rymlig matplats

Sällskapsytor

Rymligt kök

Planskiss

Alternativ planlösning om fler sovrum önskas

Master bedroom

Ytterligare ett sovrum med platsbyggda garderober

Badrum med tvättpelare

Idylliska gården

Gemensamma balkongen

Fasad

Fasad

Planskiss

Oscars fastighetsmäkleri Storgatan 29 114 55 Stockholm Telefon: 08 545 675 00 info@oscarsmakleri.se