2

ROK

49 KVM

Östermalm

Valhallavägen 116, 2 tr ög

2328 kr/mån

Optimalt planerad - Stilfullt sekelskifte - Mycket gott skick

Om Valhallavägen 116, 2 tr ög

Optimalt planerad och stilfull sekelskifteslägenhet i mycket gott skick. Attraktivt samt lugnt och tyst Östermalmsläge i vackra "Prins Eugens" hus mellan Nybrogatan/ Grev Turegatan. Högt och ljust belägen i idylliskt gårdshus med fin utsikt mot den pittoreska och grönskande innergården. Stora fönster med nischer ger ett flödande ljus och tilltalande tidstypiska detaljer såsom stuckatur, takrosetter och bröstpanel. Vardagsrum och kök i öppen planlösning med kyl/ frys, diskmaskin, ugn, häll med grill samt vinkyl. Rogivande sovrum med väl tilltagen garderobsvägg med skjutdörrar av spegelglas samt klädkammare. Helkaklat badrum i sobra färger med spotlights, massagedusch från Grohe, handdukstork och förberett för TM. Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter och inbyggd garderob. Golvvärme i både kök ochbadrum samt dimmers med radiostyrning av ljuset i hela lägenheten. Förberett för högtalare i två av hörnen i sällskapsrummet. Synnerligen välskött förening med fastighet i gott skick anno 1889. Magnifik entré och två underbara gröna idylliska gårdar. Eftersökt läge nära Karlaplan och Fältöversten. Mycket bra kommunikationer samt gångavstånd till Djurgårdens och Lill-Jansskogens grönområden. Goda möjligheter till parkering i Valhallavägsallén direkt utanför porten. Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Lägenhet

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Antal rum 2
 • Boarea 49 m²
 • Areakälla föreningens information
 • Avgift 2328 kr, inkl värme, VA
 • Våning 2 av 3, Ej hiss
 • Lägenhetsnr 222/1202
 • Andelstal 2,972

FÖRENING

 • Namn Brf Bäfvern 20
 • Allmänt Äkta bostadsrättsföreningen som upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt. 35 st medlemmar. Delat ägande eller enbart övernattningsboende godtas. Föreningen är nästan skuldfri. Beslut har precis tagit om att avyttra råvindarna och upplåta dem till bostadsrätter. Råvindarna har en total yta om ca 310 kvm bostadsyta. Då vindsytan över gathuset har en takhöjd om ca 6 m till nock finns även potentialen att byggas med loft.Vid en eventuell försäljninga av vindsytan kommer detta naturligtvis att innebära en enorm intäkt till föreningen. Beslut om kapitalutdelning har redan tagits.

  Brf Bäfvern 20 bildades år 1981. Fastigheten har sedan dess underhållts och försetts med tvättstuga, hobbyrum, balkonger i söderläge, gröna gårdar, fibernät med mera. I trapphusen finns vackra konstverk och marmoreringar.

  Föreningen har en god ekonomi som delvis beror på att fastigheten bestod av ett antal hyreslägenheter vid bildandet som sedan såldes successivt för att finansiera underhållet och förbättringsprojekten och delvis på att medlemmarna är aktiva.

BYGGNAD

 • Byggtyp Flerbostadshus
 • Byggnadsår 1889
 • Fönster 2-glas
 • Övrigt Kv Bävern 20: Byggår 1889. Totalyta 1 889 kvm. Partiella stambyten genomförs löpande. Elstigarna är bytta. Fasaden renoverades 1984 mot gatan och taket 1983. Fönster mot sydsidan renoverade 2013. För mer information se bifogad årsredovisning. Fönster på norrsidan har renoverats under 2016. 1989 beslutade Bäverns föreningsstämma att genomföra en total omgestaltning av gårdarna efter ritningar av föreningsmedlemmen och konstnären Linda Gustavson Nameth, som också ritat flera andra gårdar i Stockholms innerstad. Gårdarna är nu väl sammanhållna trädgårdsrum med rik grönska och varierad växtlighet, omskrivna i flera reportage bland annat i Sköna Hem nr 4 2010
Ia O'Shea
Ansvarig mäklare

Lättmöblerat sällskapsrum

Köket

Ljust och luftigt

Planskiss

Köket

Kök

Vinkyl

Detalj

Köket

Fontän på gården

Sovrum

Sovrum

Garderobsvägg

Garderobsvägg

Badrum

Detalj

Hall

Entré

Vacker innergård

Vacker grönskande innergård

Lummig och idyllisk inre innergård

Charmigt hus på innergården

Vacker fasad

Planskiss

Oscars fastighetsmäkleri Storgatan 29 114 55 Stockholm Telefon: 08 545 675 00 info@oscarsmakleri.se