4

ROK

98 KVM

Östermalm

Sibyllegatan 50 A, 3+4 tr

2611 kr/mån

ACCEPTERAT PRIS! Etagevåning i skuldfri förening - kakelugn

Om Sibyllegatan 50 A, 3+4 tr

ACCEPTERAT PRIS! Etagevåning om 98+13kvm i skuldfri förening mot lugn innergård med kakelugn, vackra originaldetaljer, stort vinförråd, generös takhöjd och inbyggda kvalitets-högtalare.

Denna synnerligen attraktiva vindsvåning i etage, i tilltalande fastighet anno 1893, är disponerad som 4,5 rum och känns större än sina 111 kvm. Våningen är optimalt planerad och är nyrenoverad. Lugnt och tyst läge i gathuset med samtliga fönster mot den stora, grönskande innergården. Med högsta läge i fastigheten blir det också bra ljusinsläpp och vacker vy.

Generösa sociala ytor och smakfull symbios mellan tidstypsikt sekelskifte och karakteriska vindsdetdetaljer.

Entréplan bjuder på kakelugn, stuckatur, höga golvlister och vackra trägolv. Det övre planet synliga takbjälkar, framtagna knän, magnifik murvägg och braskamin.

Nedre plan som har hela 3.2 m i takhöjd bjuder på kök, kakelugn, vinförråd, vardagsrum, tvättstuga, kontor, gästwc samt matsal.

Härligt vardagsrum med kakelugn. Klassiskt, smakfullt inrett kök från 2017 med all möjlig maskinell utrustning. Bänkskiva i ek, gråa snickerier och tilltalande köksö samt mycket gott om förvaring. Det inbygga och påkostade ljudsystemet i väggarna (från Bower & Wilkins) finns på både nedre och övre plan och kopplas enkelt upp via Sonos app eller Spotify.

I anslutning til vardagsrummet finns matsalen med plats för 8 personer. Matsalen som är mycket rymligt kan med fördel nyttjas som sovrum med tillhörande walk in closet/ arbetsrum. Egen tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och dusch. Golvvärme, klinkergolv och gott om förvaring. Den välkomnande hallen har klinergolv, platsbyggt skåp och plats för avhängning. Gätstwc har automatisk belysning, vägghängd wc, infällda spotlights, vit mosaik samt klinkergolv med golvvärme. Vid trappen finns ett platsbyggt vinförråd, med plats för fler än 200 vinflaskor samt möjlighet att sätta in stor vinkyl.

På övre plan återfinns generöst sovrum med vitmålade trägolv och fantastisk vindskaraktär. Braskamin, synliga bjälkar och knän samt en imponerande takhöjd. Ytterligare ett till sovrum med plats för 90-säng finns. Stilrent helkaklat badrum med dusch, klinkergolv, golvvärme och handdukstrork.

Samtliga fönster är isolerglasfönster vilket bidrar till ett tyst och trivsamt boende. Det påkostade inbyggda ljudsystem är kopplat till en Sonos AMP som ingår. Bredband om 100mbt och kabeltv ingår i den låga månadsavgiften. Omgående tillträde är möjligt.

Övre plan har separat utgång med access till det ovanligt rymliga vindsförrådet.

Föreningen är skuldfri med dolda tillgångar.

Mycket attraktivt läge, i hjärtat av Östermalm, nära Karlaplan och Fältöversten med sitt breda urval av butiker, Humlegården, Östermalmstorg och Stureplan samt kvarterens butiker, caféer, restauranger och livsmedelsbutiker. Populära ICA Esplanad inom kort promenadavstånd. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana och buss. Med boendeparkering finns det gott om parkeringsplatser på Valhallavägen och samtliga närliggande gator.

Denna vackra etagevåning kan med lätthet nyttjas för en familj med sina 1-3 sovrum och två badrum samt tvättstuga. Det finns även en stor hiss med plats för barnvagn.

Lägenhet

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Antal rum 4
 • Boarea 98 m²
 • Biarea 13 m²
 • Areakälla föreningens information
 • Avgift 2611 kr, inkl värme, VA & bredband Ownit (100 Mbit), kabel-tv basutbud
 • Våning 3&4 av 4, hiss finns
 • Lägenhetsnr 0633/1303
 • Andelstal 1,77042

FÖRENING

 • Namn Brf Storken 12
 • Allmänt Bostadsrättsföreningen Storken 12 är stabil förening med låga avgifter i kulturhistoriskt värdefull fastighet. Från och med augusti 2017 blev föreningen skuldfri.
  Föreningen förfogar över 74 bostadsrättslägenheter om 4.555 kvm, 3 hyresrätter om 184 kvm samt 16 lokaler om 791 kvm.
  Föreningen utgör Jungfrugatan 41-43 samt Sibyllegatan 50-52. Föreningen köpte fastigheten 1999.
  Under sista kvartalet 2016 träffade styrelsen en överenskommelse avseende lägenhet 201/1004 på Jungfrugatan 43A vilket renderade i en nettointäkt i januari 2017 om 3.5 miljoner till föreningen. Marken är friköpt.

  Styrelsen avser att under 2017 upplåta gårdshuset som bostadsrätter under förutsättning att föreningens medlemmar godkänner detta.


  Till alla lägenheter hör ett vindsförråd. Bredband (Ownit) för vilket en fast avgift på 150 kronor/månad debiteras varje lägenhet. Övernattningslägenhet finns att hyra för 250 kr/dygn. Det finns bastu, cykelförråd samt tvättstuga med torkrum.

  Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 448 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2017.

  För mer information se årsredovisning & föreningens hemsida: www.hemsidan.com/storken12.

BYGGNAD

 • Byggtyp Flerbostadshus
 • Byggnadsår 1893 oå 1990
 • Övrigt Föreningens fastighet består av sammanlagt cirka 4492 kvm bostadsyta. Föreningen utgör Jungfrugatan 41-43 samt Sibyllegatan 50-52. Föreningen köpte fastigheten 1999. Taxeringsvärde (2011) är 122.800.000 kr. Trappuppgångarna målades om 2008. En sänkning av månadsavgiften genomfördes 1 juli 2010. Under 2010 har isolering av fönster genomförts. Balkonger är ej aktuella för denna fastighet på grund av klassningen som byggnadsminne. Fastigheten totalrenoverades 1989-90 då även stambyte skedde.
Ia O'Shea
Ansvarig mäklare

Kök

Matsal/ möjligt sovrum

Kakelugn

Vinförråd

Öppen planlösning

Detalj

Öppen planlösning

Detalj

Matsal

Walk in closet/ arbetsrum

Tvättstuga

Stort vinförråd med plats för 200 flaskor

Sovrum

Vindskaraktär

Ytterligare ett sovrum

Badrum

Badrum

Sovrum med kamin

Gästwc

Grönskande innergård

Fasad

Nedre plan planskiss

Övre plan - planskiss

Nedre plan planskiss

Övre plan - planskiss

Oscars fastighetsmäkleri Storgatan 29 114 55 Stockholm Telefon: 08 545 675 00 info@oscarsmakleri.se