5

ROK

117 KVM

Östermalm

Engelbrektsgatan 33

4320 kr/mån

Sekelskiftesvåning med 3-4 sovrum - Bygglov uteplats

Om Engelbrektsgatan 33

I eftersökta kvarter nära Humlegården ligger denna charmiga och trivsamma sekelskiftesvåning med synnerligen optimal planlösning. Denna våning är fantastiskt trivsam och social med 3-4 sovrum och inbjudande sällsskapsytor. Genomgående harmonisk symbios mellan tidstypiska och moderna detaljer. Härlig rymd och atmosfär tack vare den generösa takhöjden och de många fönster i fil vilka ger ett fantastiskt ljusflöde. Underbart vardagsrum med två stora fönster och fiskbensmönstrad ekparkett. I fil med vardagsrummet finns gemytlig matsal/ sovrum. Trevligt kök med gott om förvaring, bänkskiva i sten och all maskinell utrustning. Generöst Master bedroom mot den lunga gården med furugolv och platsbyggd förvaring. Master bedroom har bygglov för uteplats. Ytterligare två sovrum mot innergården. Genomgående vackra trägolv. Rymligt helkaklat badrum med klinkers och badkar. Ytterligare ett helkaklat badrum med dusch och klinkergolv. Välkomnande möblerbar hall med klinkergolv och gott om förvaring. Mycket solid förening i välskött fastighet anno 1881. Våningen är belägen på en av Stockholms bästa adresser invid Humlegården med närhet till Lill-Jansskogen och Stureplan samt restauranger, caféer, butiker och bra kommunikationer.

Lägenhet

 • Upplåtelseform Andel i bostadsförening
 • Antal rum 5
 • Boarea 117 m²
 • Areakälla faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Avgift 4320 kr, inkl värme, VA & kabel-tv (basutbud)
 • Våning nb av 5, hiss finns
 • Lägenhetsnr 400002/1002
 • Andelstal 5,6

FÖRENING

 • Namn Patrioten Bostads AB
 • Allmänt Bostadsaktiebolaget: Bostads AB Patrioten registrerades 1898 och upplåter 29 lägenheter med aktieserie. Nuvarande stadgar registrerades 1999.

  Gemensamt disponerar medlemmarna två innergårdar med uteplats och grill samt barnvagnsrum, cykelrum och tvättstuga.

  Kabel-TV och bredband via Com Hem.

  För ytterligare information se årsredovisning.

BYGGNAD

 • Byggtyp Flerbostadshus
 • Byggnadsår 1881
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Övrigt Fastigheten består av 2 flerbostadshus om 4 våningsplan och vind. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 102 kvm, varav 2 102 kvm utgör lägenhetsyta. Bostadsaktiebolaget har 35 aktieserier som motsvarar 29 lägenheter, sex av lägenheterna har två aktieserier. I april 2018 planerar föreningen att måla om fönster mot gatan. Gårdsgruppen kommer under 2018 presentera ett förslag med nytt utseende av den större innergården. Utförda renoveringar: 2017 relining stammar 2016 - Installation av säkerhetsanordning på de både byggnadernas tak, byte av expansionskärl och relining av avloppsstammarna 2015 - Byte av reglage på alla radiatorer 2014 - Ledstänger för trappa till källaren 2012 - Nytt golv i entré 2011 - Slipning och kristallisering av golv i trapphus, OVK-besiktning, stamspolning, uppfräschning av gårdar, stamspolning 2007 - Renovering av tak, installation av hissar Fasaden renoverades 1996.
Ia O'Shea
Ansvarig mäklare

Stort vardagsrum

Matsal

Högt i tak och vackert ljus

Planskiss

Vardagsrum angränsade till kök

Ljust vardagsrum

Matsal

Flera rum i fil

Klassiskt inrett kök med matplats för 2-4 personer

Kakel i köket

Master bedroom med bygglov för uteplats

Bra förvaring i Master bedroom

Helkaklat badrum 1

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 3

Sovrum 3

Badrum 2

Rymlig hall

Möblerbar hall

Hallen

Fasad

Planskiss

Oscars fastighetsmäkleri Storgatan 29 114 55 Stockholm Telefon: 08 545 675 00 info@oscarsmakleri.se