SÅLD

Vasastan  |  Roslagsgatan 54, 5tr

3.5 Rum & Kök  |  102 Kvm

Roslagsgatan 54, 5tr

Exklusiv, arkitektritad vindsvåning om totalt 131 kvm golvyta med lugnt läge i Vasastan. Våningen som är synnerligen smakfullt inredd har en mycket social prägel med balans mellan moderna detaljer och vackra bevarade originaldetaljer såsom framtagna takbjälkar och knän, magnifika murstockar och synliga tegelväggar. Interiört är denna vindsvåning anpassad efter dagens krav på en modern livsstil med genomgående planlösning, generös altan med utsikt över takåsar, öppen spis, stora fönsterpartier och generösa ljusinsläpp från flera håll. Väldisponerad och luftig i två etage med 4,10 meter till taknock och en underbar altan mot innergården.

Välkomnande ljus och luftig hall med full takhöjd och gott om plats för avhängning och förvaring. Helkaklad gäst wc med klinkergolv och golvvärme. Våningen öppnar upp mot härliga sällskapsytor där stilrent kök med runt fönster och maffig murstock från golv till tak direkt fångar blickfånget.

Designat, platsbyggt kök som bjuder in till härliga middagar och socialt umgänge. Många unika detaljer, lackade snickerier och mörka träinslag. All maskinell utrustning i rostfritt stål från 2018/2019; ett side-by-side kylskåp och frys med ismaskin och vattendispenser samt diskmaskin. Infälld gashäll (Smeg) i borstat stål har sällskap med frihängande kolfilterfläkt från Boffi. Matsalsdelen har plats för 6-8 personer och köket är även väl integrerat med det trivsamma vardagsrummet, helt enkelt en perfekt plats för fester och middagar i goda vänners lag.

Vardagsrummet är våningens naturliga mittpunkt med dess öppna spis och framtagna tegelvägg. Altandörren i tre sektioner som kan skjutas helt åt sidan öppnar upp till en mycket rymlig altan; en förlängning av vardagsrummet och trevligt ställe för grillkvällar och goda samtal, möjligen under infravärmens varma slöja. Från vardagsrummet nås det övre etaget med en stilren trappa i mörkt trä. Det övre etaget ger möjlighet till flexibel planlösning för både arbete och spel, läsning och vila. Möjlighet att sätta glasat räcke gör det till en lika naturlig som lyxig favoritpunkt i våningen.

I det välplanerade och rofyllda Master bedrooom, med framtagen tegelvägg, finns plats för dubbelsäng. Bakom massiv skjutdörr i trä med järnbeslag döljer sig en walk in closet ensuite med mycket goda förvaringsmöjligheter. Ytterligare ett rymligt sovrum ansluter till vardagsrummet via pardörr i mörkt trä.

Det generösa badrummet som snarare är som ett eget spa, är stilsäkert inrett med harmoniska materialval. Helkaklade väggar och klinkergolv, golvvärme, infällda spotlights och vägghängd handdukstork. Fristående badkar och en separat duschhörna, båda med blandare från Dornbracht, ger tillsammans med den privat placerade och snyggt platsbyggda ångbastun alla möjligheter till lite avkopplande egentid. Tvättmaskin och torktumlare är dolda bakom garderober. 

Hiss till våningsplanet och våningen disponerar ett källarförråd. 

Välskött förening i vacker jugendfastighet anno 1904. Eftertraktat lugnt läge i Vasastan med kort promenadavstånd till Odenplan och inte heller långt till City. Roslagsgatan myllrar av trendiga och välbesökta caféer och restauranger. Ett stenkast bort ligger natursköna Hagaparken och Brunnsviken. Bra kommunikationer med tunnelbana och bussar.

 

 

 

Ia O´Shea
Ia O´Shea Ansvarig Mäklare
Vardagsrum