4 Rum & Kök  |  106 Kvm

Gotland  |  Gotland Våradonisvägen 7

5.290.000 KR  |  Kr/mån

Om Gotland Våradonisvägen 7

I eftertraktade Burgsvik finner ni denna smakfullt inredda villa om 106 kvm som pietetsfullt färdigställts 2018. Lugnt och ogenerat läge med havet ett stenkast bort och där känsla och design ger sin ton till hela fastigheten. Tomtarea 1335 kvm. Den Gotländska naturens speciella anda följer som en röd tråd genom materialval och stil. Allt är genomtänkt in i minsta detalj.

Taket är öppet till nock vilket tillsammans med de stora vackra fönsterna ger en fantastisk rymd och flödande ljusinsläpp. Inredning som går i dova stilfulla färger kombinerat med detaljer i trä skapar en rogivande harmonisk stämning.

Social och härlig öppenhet mellan kök och vardagsrum vilket bjuder in till mingel och trivsamma middagar. Mörka betsade skåpluckor och bänkskivor i tjock massiv ek. All maskinell utrustning och en stor köksö.

Vardagsrummet är husets naturliga mittpunkt med dess danska gjutjärnskamin i centrum Vardagsrummet har flera utgångar till det stora trädäcket som rymmer flera sittgrupper i olika väderstreck.

Generöst Master bedroom samt ytterligare sovrum av bra storlek.

Påkostat rymligt badrum i tidlös stil med vitt kakel och vit träpanel och kalkstensgolv från Burgsvik. Golvvärme.

Gästwc med tvättmaskin och torktumlare.

 

Genomgående oljad ekparkett. I entrén och badrummen är det gotländsk sandsten från Burgsvik. Hela huset har vattenburen golvvärme. Huset är i trä och är struken med grå tjärvitriol. De tjocka ytterväggarna är isolerade med stenull, så även innerväggar, - vilket gör det varmare på vintern och svalare på sommaren.

Detta boende är ett livsstilsboende utöver det vanliga. Modern stil och design i en smakfull symbios där naturen talar sitt eget språk. Tystnad, himmel och havets närhet. Stjärnklara nätter, varma ljuva sommardagar, vilda höststormar och isande vinterpromenader. Eller varför inte underbara stunder inomhus med sprakande brasa och naturen betraktas inifrån de stora glasdörrarna och höga fönstren.

 

Gäststuga om på 32 kvm finns på fastigheten. Den är nästan färdigställd. El och vatten är framdraget. Grundarbetet är klart såsom grävning, dränering, stommar mm. Takisolering är helt klar. Bygglovet beviljar WC och dusch. Material till innerväggar och innerdörrar finns.

Vid uppfarten finns också ett bygglov för carport med förråd om 32 kvm. Förberedelser är klara såsom grävt, dränerat, grusat och el.

Då huset är byggt 2018 är det befriat från fastighetsskatt i elva år till (2033).

Havet ligger ligger endast 100 m rakt nedanför huset.
Badstrand och hamn nås på 5 minuters promenad längs lilla stigen vid havet. Styrelsen i samfälligheten har beslutat att ta ner fler träd ner vid stranden under augusti 2022 då havsutsikten förbättras ytterligare.

Den angränsande samfälligheten (S:95) väster om fastigheten är inskriven som gemensam grönyta för alla hushåll på Våradonisvägen. Där kommer inga byggen ske utan det förblir alltid en äng.

 Säljarens ord 

" På södra Gotland bor du nära himmel och hav. Ljuset är unikt och lockar både konstnärer, författare och andra livsnjutare. Här finns spännande krogar inspirerade av Frankrike, konstutställningar, musikevenemang och lekplatser för alla åldrar. Raukar som reser sig ur havet, fiskeläger m små söta stugor, hassel, vallmofält och solnedgångar i havet. Stränderna är långgrunda och varma. Det är lätt att hitta ett eget paradis. I huset är det lätt att få svalka med korsdrag och högt i tak. Med stora fönster är du ute fast inne: huset är ett skydd men med himmelen i rummet. Naturliga material i golv i väggar och med en stor dansk gjutjärnskamin bor du ekologiskt. 

Solen värmer helt upp huset från april till september och på vintern har du vattenburen golvvärme under sten och ekgolv.

Stor bastu väntar efter promenaden vid havet när höststormen rasar.

Vi har låtit bygga huset m extra tjocka väggar, en kraftig konstruktion och stora trädäck i väster. Vi har strukit ytterväggarna m tjärvitriol för ett naturligt och underhållsfritt liv. 

Vi har installerat torktumlare men hänger gärna tvätten ute och tar in sommarens dofter av strand, hav, tjära och nytvättad bomull. 

Lillstugan väntar på nästa ägare som får förverkliga SIN dröm. Blir det en gäststuga, tonårsrum, musikstudio, uthyrning för extra inkomst, ateljé eller butik? 

Tomten är plan och lekvänlig. Med dubbeldörrarna öppna mot det stora trädäcket och havet är det en fantastisk festplats. 

Tyvärr säljer vi nu, med släkt som väntar åt andra hållet: norrut. Men en dag blir det nog Gotland igen… "

 

 

Förening & Byggnad

 • Byggtyp

  1 plansvilla

 • Byggnadsår

  2018

 • Uppvärmning

  Vattenburen golvvärme, Thermia

 • Fönster
  3-glas isolering
Caroline Nordenfalk Bielke
Caroline Nordenfalk Bielke Ansvarig Mäklare

Intresseanmälan

Sällskapsrum i solnedgång
Sällskapsrum i solnedgång
Vackert sällskapsrum med tak öppet till nock.
Vackert sällskapsrum med tak öppet till nock.
Sällskapsrum/Kök i öppen planlösning
Sällskapsrum/Kök i öppen planlösning
Genomgående exklusiva mateialval
Genomgående exklusiva mateialval
Design inspirerad av den omgivande natur
Design inspirerad av den omgivande natur
Planskiss
Planskiss
Djup fönsternisch
Djup fönsternisch
Detalj
Detalj
Närhet till havet
Närhet till havet
Naturskönt
Naturskönt
Access till generöst trädäck.
Access till generöst trädäck.
Fantastisk takhöjd
Fantastisk takhöjd
Detalj
Detalj
Magiska solnedgångar över havet
Magiska solnedgångar över havet
 Lummig skog i skyddad natur
Lummig skog i skyddad natur
Populära Burgsvik
Populära Burgsvik
Välkända Wärdshuset Guldkaggen
Välkända Wärdshuset Guldkaggen
 Burgsvik
Burgsvik
Burgsvik
Burgsvik
 Burgsvik
Burgsvik
Natursköna Burgsvik
Natursköna Burgsvik
 Planskiss

Låt Oss Inspirera Dig Följ Oss På
Facebook & Instagram

@oscarsmakleri