2

ROK

63 KVM

Södermalm

Zinkens väg 53, 3 tr

2736 kr/mån

Välplanerad med låg avgift, balkong, idyllisk utsikt över kolonistugor i vackra Tantolunden.

Om Zinkens väg 53, 3 tr

Välplanerad tvåa med möjlighet att bygga om till trea med låg avgift, balkong och idyllisk utsikt över kolonistugor i vackra Tantolunden.

På lugn del av Zinkens väg finns denna trivsamma och genomgående lägenhet med fri utsikt över idylliska kolonistugor i vackra Tantolunden. Ytterst välplanerad och rymlig tvåa, möjlig trea med stor balkong i söderläge. Trivsamt sällskapsrum, rymligt kök med plats för stort matbord.  Ljust sovrum, generös klädkammare samt ett renoverat badrum. Genomgående vackra parkettgolv. Entré via "egen"privat loftgång.

Populär och barnvänlig förening med bra ekonomi och låga avgifter. Lägenheten är smakfullt inredd med ljusa färger och stilrena materialval. I den trivsamma föreningen finns gott om gemensamma utrymmen som garage, parkeringsplatser, gemensamhetslokal, gästlägenhet, barnvänliga gårdar och barnvagnsrum/cykelrum.

Hall och entré

Välkomnande möblerbar hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. I hallen finns en stor klädkammare för ypperlig förvaring. Klinkergolv i entrén.

Kök

Hemtrevligt, rymligt kök med ljus skåpinredning för mycket bra förvaring. Här finns plats för ett stort matbord för många gäster. Generösa arbetsbänkar i vacker kalksten från Kinnekulle, vitt kakel som stänkskydd ovan diskbänk. Köksutrustningen består av kyl/frys, spis med induktionshäll i glaskeramik, fläkt, micro och diskmaskin.

Vardagsrum med balkong

Trevligt sällskapsrum med mycket ljusinsläpp via fönster och balkongdörr. Här möblerar man enkelt med soffa, tv, bokhyllor och förvaring. Den rymliga balkongen ligger i söderläge med fri utsikt över idylliska Tantolunden. 

Sovrum 

Stort, ljust och rofyllt sovrum som nås via hallen. Här finns plats för dubbelsäng samt en hel garderobsvägg för bra förvaring. 

Badrum

Stort och rymligt badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. I badrummet finns badkar med dusch, handfat infälld i kommod, spegelskåp samt wc.

Övrigt

Lägenheten disponerar ett stort källarförråd.

Omgivningen och byggnaderna är väl anpassad för att lätt kunna kombinera vardagen med storstadslivet. Lugnt område utan tung biltrafik med lekplatser och grillplatser för de boende. Föreningens fastigheter gränsar till idylliska Tantolunden med lekplatser och grönområden som väl utnyttjas av föreningens medlemmar.

Närhet till mycket goda kommunikationer som tunnelbana, bussar samt pendeltåg. Folkoperan, Mariatorget, Hornstull och Skinnarviksberget inom gångavstånd. I kvarteren finns charmiga butiker, restauranger, bra förskolor/skolor samt övrig service.

 

 

 

 

 

 

 

 

Budgivning pågår

Bostadsrätt

 • Antal rum 2
 • Boarea 63 m²
 • Areakälla föreningens information
 • Avgift 2736,
 • Våning 3, Hiss finns
 • Lägenhetsnr 105 / 1306
 • Andelstal 0.0029090%

FÖRENING & BYGGNAD

 • Namn Brf Zinken
 • Byggtyp Flerbostadshus
 • Byggnadsår 1988
 • Fönster 3-glas
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Allmänt

  Byggnaden

  Byggnadsår:1988

  Energiprestanda:168 kWh/kvm och år
  För mer information vänligen se årsredovisning, energideklaration samt stadgar.

  Föreningen

  Förening:Brf Zinken
  Bostadsrättsförening registrerades 1993-04-22 och förvärvade fastigheterna Krukomakaren 4, 7, 8, 12, 13, 14 och 15 av Stockholmshem den 12 september 2008.

  De sju fastigheterna har adresserna Krukmakargatan 45-73 samt Zinkens Väg 25-71. Föreningens hus är fördelade på 13 huskroppar och består totalt av 319 lägenheter varav 279 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt, 40 lägenheter är upplåtna med hyresrätt samt 10 lokaler som är upplåtna med hyresrätt.

  I föreningen finns det sex tvättstugor, cykelrum, barnvagnsrum, grovsoprum, gästlägenhet och gemensamhetslokal. Gemensamhetslokalen finns på Krukmakargatan 71 (ingång från gården) och kostar 200 kr/tillfälle att hyra.

  Vid varje huskropp finns mysiga,och barnvänliga innergårdar med lekplatser och sittgrupper. BRF Zinken har 50 st P-platser varav sex med elladdning utomhus för uthyrning och dessa platser finns på såväl Zinkens väg som Krukmakargatan. Avgiften för en parkeringsplats med el är 1009 kr/mån och utan el 709 kr/mån för medlemmar.

  Under föreningens fastighet finns Zinkengaraget med 88 garageplatser varav fyra med elladdning som kostar 1307 kr/ mån utan el och 1607 med el för föreningens medlemmar. Det är kö till platserna.

  Föreningen har ett eget fastighetsnät där Ownit levererar bredbandstjänster 100 Mbit som ingår i avgiften och högre hastighet kan beställas separat.

  Kabel-tv tillhandahålls via ComHem. Grundutbudet med de vanligaste TV-kanalerna får man via uttaget utan kostnad. Via föreningens bredband finns dessutom tillgång till TV (Viasat eller Canal Digital) och IP-telefon.

  Brf Zinken är en äkta förening med solid ekonomi. Föreningen har hittills sålt ca tre - fem hyreslägenheter per år samt har 40 stycken kvar vilket är ett mycket bra dolt kapital.

  Under 2016 amorterade föreningen 30 mkr på sina lån bl.a tack vare försäljningar av hyresrätter. Under 2017 har två upplåtelser skett av tidigare hyresrätter. Intäkterna från dessa upplåtelser har under 2018 använts till amortering av föreningens lån i enlighet med den amorteringsstrategi föreningen arbetar efter.

  Enligt styrelsens beslut sänktes årsavgifterna 2017-01-01 med 25 %. Föreningen följer en underhållsplan med årliga avsättningar.

  Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 2,5 % av basbeloppet. Pantsättningsavgift på 1 % av basbeloppet betalas av låntagaren.

  En långsiktigt underhållsplan har tagits fram och sträcker sig till 2047. Fastigheterna bedöms vara i gott skick efter  besiktningen som utförts.

  -2018 renovering av mittengården

  -2019 renovering av trapphus

  Delat ägande accepteras. .

  Besök gärna föreningen hemsida www.brfzinken.se för mer information.

  Högalid är känt för sina stora grön- och vattenområden, med parker och tre egna öar. I Högalid finns det gott om små mysiga affärer, trevliga och välrenommerade restauranger samt trendiga kaféer. Nya Hornstull innehåller massor av nya serveringar, konceptbutiker och en öppen plats med torgliv. Högalid kombinerar vacker natur och badplatser med pittoreska strövområden. Ovanför Riddarfjärdens södra kaj ligger Södermalms högsta naturliga punkt, Skinnarviksberget med tillhörande park och ett trevligt sommarkafé. Högalid är ett barntätt område med ett stort antal förskolor och skolor. Området har dessutom goda kommunikationer med tunnelbana, flera busslinjer samt pendeltåg.

   

   

Gerd Fernberger
Ansvarig Mäklare
Sällskapsrum och balkong

Sällskapsrum och balkong

Balkong

Balkong

Utsikt från balkong

Utsikt från balkong

Kök

Kök

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sovrum

Sovrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Kök

Kök

Hall och kök

Hall och kök

 Kök

Kök

Sällskapsrum och balkong

Sällskapsrum och balkong

Hall och vardagsrum

Hall och vardagsrum

 Badrum

Badrum

Gerd Fernberger

Gerd Fernberger

Privat entré

Privat entré

Områdesbild

Områdesbild

 Vy över Tantolunden från balkongen

Vy över Tantolunden från balkongen

Skinnaviksberget

Skinnaviksberget

 Tantolunden

Tantolunden

Områdesbild

Områdesbild

Mariatorget

Mariatorget

Mariatorget

Mariatorget

Områdesbild

Områdesbild

Områdesbild

Områdesbild

Tantos utegym

Tantos utegym

Minigolf i Tanto

Minigolf i Tanto

Badet vid Tanto

Badet vid Tanto

Gångstråk

Gångstråk

Oscars fastighetsmäkleri Storgatan 29 114 55 Stockholm Telefon: 08 545 675 00 info@oscarsmakleri.se