4

ROK

169 KVM

Östermalm

Östermalmsgatan 46

2657 kr/mån

Fantastisk paradvåning i Villastan

Om Östermalmsgatan 46

Representativ paradvåning i klassisk stil belägen i Villastan, ett av Östermalms mest eftertraktade områden. Fantastiska detaljer såsom utsmyckade dörröverstycken, bröstpanel, fackverksstuckatur i tak, tre vackra kakelugnar och balkong. Fastigheten byggdes år 1893 och föreningen är ytterst välmående med mycket låga avgifter. Ett kvarter från Humlegårdens grönska och Stureplan inom bekvämt gångavstånd. Välkomnande entré med fint brädgolv samt både badrum och gäst-wc i anslutning. Åt vänster om hallen sett ligger Master Bedroom, även detta med brädgolv samt både fint burspråk och vacker kakelugn. Rakt fram från hallen ligger ett sovrum brädgolv samt två inbyggda garderober i passagen. Båda sovrummen har fin stuckatur och höga golvsocklar. Höger om hallen finner vi det generöst tilltagna vardagsrummet med utgång till balkongen. Ljusinsläpp från två vädersträck och vacker fiskbensparkett kompletterar den rikliga stuckaturen och kakelugnen som skänker värme och mysfaktor kulna vinterkvällar. Kakelugnarna bör provtryckas och kontrolleras innan användning. Extra fönster finns att ta upp inifrån där det är igensatt, bredvid balkongen. Genom skjutdörrarna tar vi oss vidare till den magnifika matsalen med stjärnparkett, två stora fönster, K-märkt kakelugn och stram stuckatur i taket. Den inre hallen, som är nyrenoverad, är en förlängning av matsalen och här finns bröstpanelen väl bevarad. Efter den inre hallen ligger ett utrymme för tvättmaskin, torktumlare och förvaring. Längst in i våningen finns köket med brädgolv, matplats, spis, fläkt, mikro, kyl och frys. Med tanke på det stora antalet fönster, dörröppningar och rummens storlek går det att laborera med planlösningen och få till extra rum om behov finns. Fantastiskt läge, stabil förening och underbara detaljer i överflöd gör detta till en unik våning för de verkligen kräsna.

Lägenhet

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Antal rum 4
 • Boarea 169 m²
 • Areakälla Uppmätning SS 21054 : 2009
 • Avgift 2657 kr, inkl värme, VA, kabel-TV, bredband & ip-telefoni
 • Våning 1 av 5, hiss finns
 • Lägenhetsnr 11 (1101)
 • Andelstal 8,98

FÖRENING

 • Namn Brf Linden 15
 • Allmänt Brf Linden 15 är en äkta förening bildad 1980 och består av 13 stycken bostadsrättslägenheter, samt 2 stycken lokaler.

  Föreningen förvärvade fastigheten 1987 och har mycket god ekonomi samt en stor dold tillgång i form av lokalerna om ca 330 kvm som hyrs ut men ägs av föreningen.

  Överlåtelseavgift om 1 120 kr och pantsättningsavgift om 448 kr/pant betalas av köparen.

  Kabel-TV, bredband och ip-telefoni via Comhem. Ingår i avgiften.

  Juridisk person accepteras ej som köpare.

BYGGNAD

 • Byggtyp Flerbostadshus
 • Byggnadsår 1893
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Övrigt Kvarter Linden. Markareal 1 081 kvm. Bostadsyta 1 992 kvm varav lokalyta utgör 330 kvm. Taxeringsvärden, byggnad 20 800 000 kr, mark 36 200 000 kr. Marken är friköpt. Nybyggnadsår 1893. Urval av utförda renoveringar: 2012 målades taket om. 2010 totalrenoverades ambassaden som hyr föreningens lokaler. Även gården rustades upp. 2008 byggdes vindsvåning. 2006 fick hissen ny motor och höjdes till vinden och det installerades en hiss på Östermalmsgatan 44. Stammarna till badrum och kök byts partiellt vid behov i samband med renovering. Föreningen står för de lodräta stammarna och bostadsrättsinnehavaren för de vågräta. Lägenheten disponerar i dagsläget ett källarförråd. Ett nytt förråd kommer tilldelas den nya köparen. Lägenheten är enligt föreningens lägenhetsregister 5 rok om 152 kvm men uppmätt till 169 kvm enligt senaste standard och disponeras som 4 rok. Mätbevis finns.
Henrik Ring
Ansvarig mäklare

Burspråk i Master Bedroom

Balkong

Fasad från gatan

Värdering

Kakelugn, fiskbensparkett, balkong och stuckatur

Vardagsrum med fönster i två vädersträck

Kakelugn

Klassiska detaljer

Dörröverstycken och stuckatur

Extra fönster som går att ta upp inifrån

Balkong med utsikt över grannskapet

Matsal med skjutdörrar

Matsal med stora fönsterpartier

Matsal med K-märkt kakelugn

Fackverksstuckatur i taket

K-märkt kakelugn

Stjärnparkett

Matsal och vardagsrum i fil

Generösa ytor och vackra detaljer

Inre hall och matsal

Rummet bredvid vardagsrum

Master Bedroom

Kakelugn och burspråk

Kakelugn i Master Bedroom

Fint burspråk

Inre hall med bröstpanel

Kök med matplats

Kök med brädgolv

Hallen

Entré

Gäst wc

Planskiss

Planskiss

Oscars fastighetsmäkleri Storgatan 29 114 55 Stockholm Telefon: 08 545 675 00 info@oscarsmakleri.se