3

ROK

105 KVM

Kungsholmen

Kronobergsgatan 17, 4 tr

4945 kr/mån

Representativ sekelskifteslägenhet med balkong och parkläge

På ypperligt högt och ljust läge, med den grönskande Kronobergsparken som närmsta granne, ligger denna fantastiska sekelskifteslägenhet på 4 trappor med hiss. Härlig balkong mot parken vars utformning och läge medger sol hela dagen. Fina detaljer såsom stram stuckatur, lamprosetter, gedigna spegeldörrar och fönsterbräden i kolmårdsmarmor. Rejäl takhöjd på dryga 3,3 meter. Charmigt tidstypiskt burspråk och flertalet stora fönsterpartier i tre vädersträck gör att ljuset flödar under större delen av dagen. Lägenhetens placering minimerar dessutom insyn och skapar en mycket trevlig atmosfär med fin utsikt från alla fönster. Vacker fiskbensparkett i vardagsrum, matsal och inre hall, samt fint brädgolv i sovrum. Entrén har ett gediget stengolv i kolmårdsmarmor. Kök och serveringsgång i ett noga utvald klinkergolv med klassiskt viktorianskt rutmönster. Lägenheten disponeras som en 3,5:a och har tre representativa rum i fil. Lugnt och skyddat läge på enkelriktad gata med stadens puls och ypperliga kommunikationer bokstavligt talat runt knuten.

Entré med goda avhängningsmöjligheter samt inbyggd förvaring i den inre hallen. Här finns dessutom tvättmaskin och torktumlare. Höger om entrén ligger det platsbyggda köket från Vikarbodarnas Snickerifabrik, utfört i sobert bruten vit färg på luckorna som går ända upp till taket för optimal förvaring. Stilrent kakel ovanför diskbänken och mörk bänkskiva i trä bryter av på ett snyggt sätt. Utrustning i form av spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Rakt fram från hallen sett finner vi det generöst tilltagna vardagsrummet med charmigt burspråk och flertalet andra väl bevarade sekelskiftesdetaljer. Vidare till vänster ligger matsalen, som med fördel kan användas som sovrum om behov finns. Här är utgången till balkongen med fantastisk fri utsikt över Kronobergsparkens lummiga grönska. Då balkongen är utformad som en halvmåne medger detta att solen kan avnjutas från morgon till kväll. Till höger från vardagsrummet sett ligger ett sovrum med två rejäla klädkammare. Serveringsgången efter det binder ihop lägenheten på ett ytterst föredömligt sätt. Badrummet är helkaklat med klinkergolv och rymmer badkar med lejontassar, WC, handdukstork och handfat med kommod. Även gäst-WC finns i anslutning till hallen. Både sovrum och matsal har två ingångar, vardagsrummet har tre. Detta medför att lägenheten kan utformas och inredas på många olika sätt, allt efter tycke, smak och behov.

En sannerligen representativ lägenhet för den som eftersöker generösa ytor, vackra detaljer och praktikalitet på ett mycket bra läge. Fridhemsplans tunnelbanestation, flertalet busslinjer och Västermalmsgallerian ligger runt knuten samt ett närmast oändligt utbud av butiker, restauranger och caféer inom bekvämt gångavstånd. En rofylld oas mitt i smeten!

Balkong sommar

Sovrum med fint brädgolv

Snyggt kök och charmig serveringsgång

Värdering

Burspråk, spegeldörrar och stuckatur

Generöst tilltaget vardagsrum

Matsal / Sovrum med två fönster och balkong

Balkong ut mot Kronobergsparken, vår

Balkong sommartid

Tre spatiösa rum i fil

Vackra stuckaturer

Vardagsrum

Stort sovrum med två rymliga klädkammare

Ljust kök från Vikarbodarnas Snickerifabrik

Ypperlig förvaring och bra arbetsytor

Hall med klinker och inre hall med fiskbensparkett

Helkaklat badrum

Gäst wc

Inre hall med inbyggd tvättmaskin och torktumlare

Kronobergsgatan 19, sommartid

Huset från Kronobergsparken sett, sommartid

Kronobergsparken sommartid

Planskiss

Lägenhet

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Antal rum 3
 • Boarea 105 m²
 • Areakälla föreningens information
 • Avgift 4945 kr, inkl värme, VA, balkongtillägg & bredband
 • Våning 4 av 5, hiss finns
 • Lägenhetsnr 19 (1402)
 • Andelstal 3,3001

FÖRENING

 • Namn Brf Grinden 15
 • Allmänt Brf Grinden 15 som förvärvade fastigheten 2007 är en äkta förening bestående av 44 bostadsrättslägenheter, en hyresrättslägenhet, samt tre lokaler varav ett garage.

  Medlemmarna disponerar en innergård med cykelförråd, tvättstuga samt badrum vilket kan vara till stor hjälp i samband med eventuell badrumsrenovering.

  Bredband finns tillgängligt i fastigheten via Ownit, vilket ingår i avgiften.

  Överlåtelseavgift om 1 107 kr och pantsättningsavgift om 443 kr/pant betalas av köparen.

  Besök gärna föreningens mycket informativa hemsida:

  WWW.grinden15.bostadsratterna.se

BYGGNAD

 • Byggtyp Flerbostadshus
 • Byggnadsår 1903 Ombyggnadsår 1937
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Övrigt Kvarter Grinden. Markareal 1 017 kvm. Bostadsyta 2 953 kvm. Lokalyta 371 kvm. Taxeringsvärden, byggnad 28 000 000 kr, mark 34 000 000 kr, lokaler med mark 3 194 000. Marken är friköpt. Nybyggnadsår 1903. Ombyggnadsår 1937. Urval av utförda renoveringar: -2015 Taket målades. -2014 Bredband installerades och innergården fräschades upp. -2013 Vindsbyggnation med tre ytterligare bostadsrätter och nya hissar. -2012 Balkongbyggnation. - Stammar för kök och badrum byts partiellt i samband med renovering. De flesta av stammarna är i dagsläget bytta. Framtida renoveringar innefattar förutom sedvanligt underhåll: Tvättstugans placering är under utredning, ett antal balkonger kommer byggas och ett antal renoveras samt att åtgärder planeras för husets ventilation. För mer utförlig information om renoveringar, se föreningens hemsida: www.grinden15.bostadsratterna.se Lägenheten disponerar ett källarförråd.
Henrik Ring
Ansvarig mäklare
Oscars fastighetsmäkleri Storgatan 29 114 55 Stockholm Telefon: 08 545 675 00 Fax: 08 660 35 05 info@oscarsmakleri.se