2

ROK

50 KVM

City - Vasastan

Drottninggatan 81B

1542 kr/mån

Topprenoverat med balkong i soligt västerläge

Om Drottninggatan 81B

På uppdrag av Brf Vingråen 32 säljer vi denna topprenoverade (2017) lägenhet med balkong i soligt västerläge. Synnerligen väldisponerad yta som med högt i tak och stora fönster skapar en underbar rymd och atmosfär. Eftersökt läge på Drottninggatsbacken i gathuset mot lugn innergård, Lägenheten har stram stuckatur och djupa fönsternischer. Stilrent kök i vitt med all maskinell utrustning från Bosch och stengolv med golvvärme. Rymlig matplats för 4-6 personer. Lättmöblerat sällskapsrum med gott om plats för soffdel. Rogivande sovrum med plats för förvaring och utgång till den härliga balkongen. Sobert inrett, vitt helkaklat badrum med klinkers, dusch och handdukstork. Välkomnande hall med infällda spotlights och vackert grått stengolv. Golvvärme finns i såväl kök som hall och badrum. Genomgående enstav ekparkett och stengolv. Lägenheten disponerar ett förråd. Våningen är belägen på en attraktiv levande del i hjärtat av Vasastan/ City. Behagligt gångavstånd till såväl grönskande Tegnérlunden, Vasaparken som Centralbadet och så klart vackraste delen av Drottninggatan. I området finns ett gediget utbud av restauranger, caféer och butiker. Utmärkta kommunikationer, med kort gångavstånd till Centralstationen och närhet till T-bana och bussar. Välkommen!

Lägenhet

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Antal rum 2
 • Boarea 50 m²
 • Areakälla Faktisk uppmätn norm SS 21054
 • Avgift 1542 kr, inkl värme, VA
 • Våning 1,5 av 5, hiss finns
 • Lägenhetsnr 1101/ 8105
 • Andelstal 2,0218

FÖRENING

 • Namn Brf Vingråen 32
 • Allmänt Brf Vingråen 32 bildades 1998 och består av 2 hus med 3 uppgångar, Kammakargatan 44 och Drottninggatan 81B.I föreningen finns totalt 40 lägenheter, varav 1 hyreslägenhet och 2 lokaler; 1 tandläkare och den största lokal mot Drottninggatan som hyrs av ett eventföretag.

  Fastighetsbeteckningen är Vingråen 31 för Drottninggatan och Vingråen 32 för Kammakargatan.

  Föreningen är en äkta förening. De senaste året har man minskat lokalytorna till förmån för bostadsytor. Försäljningen av denna lägenhet är en del av den processen.

  I fastigheten finns en gemensam tvättstuga i toppskick. Tvättstugan byggdes om 2015 och har 3 nya tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp och mangel. Ligger i gårdshusets källare. Till fastigheten hör en mysig innergård med utemöbler och pingisbord. Cykelrum finns. Föreningen är ansluten till stadsnätet och leverantör är Bredband2. Bredband via Bredband2 100 Mb/s ingår i månadsavgiften. Möjlighet finns att ta 1000 Mb/s för tilläggsavgift. Friköpt tomt.

  För ytterligare information se årsredovisning och föreningens hemsida www.vingraen32.se

BYGGNAD

 • Byggtyp Flerbostadshus
 • Byggnadsår 1907 ombyggnadsår 1930
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Övrigt Kv Vingråen 32. Byggår 1907, ombyggnadsår 1930. Bostadsyta 2 379 kvm samt lokalyta om 1 218 kvm Fastigheten är i gott skick med alla stora renoveringar gjorda. Stammarna byttes i början på 2000-talet, då installerades också ny el. Under början av 2000-talet lades nytt tak på de båda fastigheterna, då gjordes också fasaderna på gårdshusen i ordnig, fasaden mot Drottninggatan målades 2009. OVK 2012. Tvättstuga byggdes om 2015. Planerade projekt och underhåll: - Fortsatt arbete mot att öka bostadsytan i föreningen - Byte av ventiler med äldre standard för värme - Målning av golv i soprum - Renovering av värmesystem - Nytt ventilationsaggregat till stora lokalen - Lokalsaneringar enligt stämmobeslut - Resterande VVS Kammakargatan BV i samband med lokalsanering. - Källarförråd Kammakargatan gårdshus - Källarförråd/ förråd Kammakargatan gatuhus - Funktionskontroll av spaltventiler i hela BRF
Ia O'Shea
Ansvarig mäklare

Inbjudande kök

Härligt sovrum med utgång till balkongen

Rymlig balkong

Planskiss

Trivsamt och lättmöblerat vardagsrum

Vardagsrum

Vardagrum

Detalj

Vardagsrum

Detalj

Stilrent kök med all maskinell utrustning

Mycket smakfullt kök med matplats för 4-6 personer

Detalj

Balkong i soligt västerläge

Trall på balkongen

Härlig balkog i soligt västerläge

Sovrum

Detalj

Snyggt stengolv och ekparkett

Välkomnande hall

Badrum

Härliga Drottninggatan med bubblande gatuliv

Innergård

Trivsam innergård med planteringar och vacker ljussättning på kvällen

Mysig innergård

Innergård med utemöbler och pingisbord

Gårdsfasad

Planskiss

Oscars fastighetsmäkleri Storgatan 29 114 55 Stockholm Telefon: 08 545 675 00 info@oscarsmakleri.se