5

ROK

180 KVM

Östermalm

Surbrunnsgatan 2, vind

7751 kr/mån

Elegant vindsvåning i toppskick - Solig altan i sydväst med utsikt

Om Surbrunnsgatan 2, vind

Mycket elegant och stilfull vindsvåning om 197 kvm totalyta som pietetsfullt renoverats till absolut toppskick. Denna mycket ljusa och tilltalande våning har genomgående högkvalitativa materialval och fantastisk, solig altan om 12 kvm i sydväst med vidsträckt utsikt, samt öppen spis. Våningen har högt och fritt läge, hörnrum med magnifik murstock och öppen spis samt mycket bra disposition varav 1-2 sovrum.

Magnifikt hörnrum med ca 5 m i takhöjd, 6 fönster, imponerande öppen spis och murstock! I fil med hörnrummet finns underbar matsal för sociala stunder och stilrent kök från Tibro med vita snickerier, köksö med matplats och gott om förvaring. All maskinell utrustning såsom kyl, frys diskmaskin, häll och ugn, micro samt vinkyl. Snygg, svart bänsksiva i Silestone. Två fönster samt ett mycket stort fönster upp mot taket

Rogivande Master bedroom. En suite finns flera garderober och mycket sobert inrett badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Dusch, vägghängd wc, handdukstork, golvvärme och infällda spotlights.

Ytterligare ett bra sovrum med förvaring och platsbyggd bokhylla. Samt ytterligare ett sobert inrett, helkalkat badrum med klinkergolv, golvvärme, vägghängd wc, handdukstork och tvättpelare (tm och tt) Det övre etage är öppet ned mot våningen med glasräcke ochnås från läcker trappa upp från matsalen. Där finns smart inrett arbetsrum samt samt utgång till den ljuvliga altanen om 12 kvm. Altanen har ett förråd om 2-3 kvm, vidsträckt utsikt över takåsar samt sol från tidig morgon till sen kväll. Välkomnande hall med vackert klinkergolv, garderober och plats för avhängning. Genomgående mörkbetsad ekparkettgolv.

Om behov finns kan ett sovrum till med lätthet skapas i hörnrummet, se alternativ planskiss.

Sammanfattningsvis bjuder denna mycket vackra vindsvåning på en underbar känsla av harmoni och trivsel som är sällan skådad!

I föreningen finns en övernattningslägenhet som medlemmarna kan boka. Våningen har ett stort källarförråd om ca 10 kvm.

Belägen i populärt område med närhet till Odengatan och mysiga kvarter med gott om kvarterskrogar, caféer och butiker. Med kort promenadavstånd finns Brunnsviken och Hagaparken samt Lill-Jan skogens grönområden. Mycket bra kommunikationer med tunnelbana och bussar som finns alldeles runt hörnet.

Säljarens ord: Årstiderna i Vasastaden och på Östermalm inbjuder till skiftande aktiviteter. Hösten med sin färgsprakande natur lockar till långpromenader på Djurgården eller Stora Skuggan. Varför inte avsluta med en lunch på Stora Skuggans värdshus i Carolas ekokök.

Vinter i stan kan vara både snörik och slaskig. På Stadion görs konstsnöspår i alla väder. Gärdet anlägger ibland längdspår. Brunnsviken kan vid tillräcklig kyla erbjuda utmärkt skridskoåkning. Efter en långtur kan det vara härligt att avsluta med varm dryck och en kanelbulle på Jupiter. På kvällen träffas vänner på café Facile.

På våren kommer joggarna fram i Lill Jansskogen. Vid regnigt väder blir det gym på X force på Surbrunnsgatan med påföljande bad och ångbastu. Dags för plantering i balkonglådor av kryddor och växter som inhandlats på Rosendals trädgårdar eller Plantagen vid Brunnsviken. På kvällen ett biobesök på Sture med påföljande middag på Bar Nombre eller Agrikultur. Ingen går missnöjd därifrån.

Äntligen sommar! Närheten till Skärgårdsbåtarna gör det lätt att komma ut till havs. Med cykel tar man sig överallt, varför inte en tur i Hagaparken och därefter ett dopp i Brunnsviken. Det kryllar av uteserveringar i närområdet men idag köps lite blandade korvar och kött från Lennart & Bror som senare grillas på den soldränkta altanen.

Lägenhet

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Antal rum 5
 • Boarea 180 m²
 • Biarea 17 m²
 • Areakälla faktisk uppmätn norm SS 021053
 • Avgift 7751 kr, inkl värme, VA, kabeltv & bredband
 • Våning 5 av 5, hiss finns
 • Lägenhetsnr 25:8
 • Andelstal 5,8335

FÖRENING

 • Namn Brf Valhalla
 • Allmänt Föreningen ombildades till Bostadsrättsföreningen Valhalla den 20 oktober 1986 inför den totalrenovering av fastigheten som därefter påbörjades. I samband med denna totalrenovering 1987-1989 byggdes även lägenheter på vinden, balkonger mot gården och hissar installerades i alla tre trappuppgångarna.
  Föreningen är ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen, dvs föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten färdigställdes 1897 och har deklarerats värdeår 1989.

  Under 2013 gjordes del av hyreslokalen på hörnet om till lägenhet vilken uppläts som bostad med bostadsrätt.

  Föreningen har ett avtal med Comhem som innebär att medlemmarna får tillgång till comhems basutbud och internet. Kostnaderna för dessa tjänster betalas av föreningen och ingår därmed i avgiften

  Det finns ett cykelrum i källaren, några uppställningsplatser på gården samt en nyrenoverad gästlägenhet med dusch.
  Föreningen äger marken.

  För mer info se valhalla.bostadsratterna.se

BYGGNAD

 • Byggtyp Flerbostadshus
 • Byggnadsår 1897
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Övrigt Kv Morkullan 21. Taxeringsvärde 23 800 000, byggnadsvärde 10 200 000. Fastigheten Morkullan 21 byggdes 1897 ooch Bostadsföreningen Walhalla u. p. a. bildades den 27 oktober 1908. Föreningen ombildades till Bostadsrättsföreningen Valhalla den 20 oktober 1986 inför den totalrenovering av fastigheten som därefter påbörjades. Fasadrenoveringen som påbörjades 2015 har avslutats. Nya portbelysningar mot gatan och gården har installerats. Sandlåda för barn har satts upp på gården. Fastigheten har 37 lägenheter och 2 uthyrda lokaler, samt en gemensamhetslokal. Lägenheterna har en sammanlagd area på 3 013 om m2, uthyrda lokalerna 143 om m2 och gemensamhetslokal för möten, fester och övernattningar om 39 m2. Utförda renoveringar: 2001-2005: Målning av fönster, tvättstuga samt trappuppgångar. 2006: OVK-besiktning med godkänt resultat. 2012: Målning av yttertak. 2014: Ny OVK, V/A-stammar i kök och badrum spolades, ny fjärrvärme undercentral installerades. 2016: Renovering av fasad mot gatan. Nya portlyktor mot gatan och gården.
Ia O'Shea
Ansvarig mäklare

Altan med sol nästan hela dagen

Tre rum i fil

Kök

Underbart vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Utsikt

Vardagsrum

Underbart vardagsrum

Fantastiskt hörnrum med magnifik öppen spis

Vackra detaljer

Underbar altan

Rymlig altan

Utsikt från den härliga altanen

Kök

Kök

Detalj

Kök

Stilrent kök i vitt med all maskinell utrustning

Kök

Detalj

Övre etage

Detalj

Stilren trappa mellan nedre och övre etage

Matsal

Matsal

Matsal

Master bedroom

Master bedroom

Ytterligare ett sovrum

Badrum2 med tvättpelare

Badrum1

Välkomnande hall som öppnar upp sig mot sällskapsytorna

Välkomnande hall med gott om förvaring

Fasad

Planskiss

Alternativ planritning

Planskiss

Oscars fastighetsmäkleri Storgatan 29 114 55 Stockholm Telefon: 08 545 675 00 info@oscarsmakleri.se